Izvor: B92 arhiva vesti 17.01.2017

"Predsedniče Tramp, čuvajte nas od Sorosa"

B92 17.01.2017
Grupa Makedonaca protestovala je u Njujorku protiv, kako tvrde, pokušaja američkog milijardera Džordža Sorosa da destabilizuje Makedoniju. Protest je, kako prenose makedonski mediji, održan pod sloganom "Predsedniče Tramp, čuvaj Makedoniju od… »

Alfa želi deo kolača premijum auto-brendova

B92 17.01.2017
Pred italijanskim proizvođačem je ključni period kada na severnoameričkom tržištu treba da se dokaže sa prvim modelom iz nove generacije - limuzinom Giulia. Ako ne računamo sportski dvosed 4C, nova Giulia je model kojim otpočinje dugo… »

Pobjeda: Srpska BIA snimila razgovor Širokova i Sinđelića

B92 17.01.2017
BIA je snimila razgovor ruskog državljanina Eduarda Širokova u kom od Aleksandra Sinđelića zahteva da organizuje grupu za ubistvo Mila Đukanovića. Pozivajući se na svoja saznanja, podgorička Pobjeda, naime, piše da je tajno snimljene razgovore… »

Tanjug: Brisel nema konkretan stav, čeka se odgovor NATO

B92 17.01.2017
Ni više dana posle incidenta, u kome je vraćen voz iz Beograda sa puta za Kosovsku Mitrovicu, zvanični Brisel nije konkretizovao svoj stav po ovom pitanju. Prvobitan odgovor iz EU na zahtev Prištine da "zaustave voz iz Beograda" bio je da "to nije… »

Mogerini zabrinuta ako Tramp premesti ambasadu u Jerusalim

B92 17.01.2017
Brisel -- Šefica diplomatije EU Federika Mogerini savetovala je novu administraciju Donalda Trampa da ne premešta američku ambasadu iz Tel Aviva u Jerusalim. Osim toga, ona je izrazila zabrinutost da bi to moglo da dovede do negativnih reakcija širom… »

SNS: Huligani upali i prekinuli tribinu, fašistički ispadi

B92 17.01.2017
Beograd -- Srpska napredna stranka saopštila je da je grupa huligana prekinula njihovu tribinu u Beški i brutalno uznemiravala učesnike. Osim toga, naprednjaci od nadležnih traže da reaguju i zaštite slobodu govora i mišljenja u Srbiji. "SNS… »

Stolica: Prva nedelja priprema ispunila očekivanja

B92 17.01.2017
Trener fudbalera Voždovca Ilija Stolica rekao je da je zadovoljan uradjenim u prvoj nedelji priprema za prolećni deo sezone. Stolica dodaje da ga raduje što su prvom timu priključena petorica omladinaca. "Prva nedelja je ispunila očekivanja… »

Akiko Suvanai nastupa sa filharmoničarima

B92 17.01.2017
Nakon više od decenije pauze, japanska violinistička zvezda Akiko Suvanai, ponovo će nastupiti sa Beogradskom filharmonijom 19. i 20. januara na sceni Kolarca. Ovom prilikom zajedno sa dirigentom Danijelom Rajskinom i sa ne tako često izvođenim… »

Vujović: Fiskalni savet greši, ja sam vrlo jasan

B92 17.01.2017
Ministar finansija Dušan Vujović poručio je da ostaje pri konzervativnoj proceni privrednog rasta od tri odsto za ovu godinu. Kako je rekao, ostaje pri toj proceni iako se od Fiskalnog saveta čula opaska da će dostizanje te stope rasta BDP-a biti… »

"Nema propusta u radu": Ko je odgovoran za smrt male Sare?

B92 17.01.2017
Spoljašnja inspekcija Doma zdravlja u Svilajncu je zaključila da nema propusta u radu Dečijeg dispanzera i Hitne pomoći u lečenju devojčice Sare Trifunović. To prenose " Večernje novosti" uz podsećanje da je dvoipogodišnje dete 9. januara… »