Izvor: B92/Politika arhiva vesti 17.01.2017

"Rekao sam da ćemo, ako treba, ja i sinovi otići u rat"

B92 17.01.2017
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je spreman da se povuče sa predsedničke pozicije ako Srbija, u slučaju ubijanja Srba na KiM, oćuti Albancima. Reagovanja evropskih zvaničnika na njegove izjave, nakon sednice Saveta za nacionalnu… »

Vučić o sankcijama Dodiku: Imam informaciju od Amerikanaca

B92 17.01.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić, upitan o informaciji da su SAD uvele sankcije predsedniku RS, rekao je da je od Amerikanaca dobio potvrdu da će se to dogoditi. "Od Amerikanaca sam dobio informaciju da će tako nešto da se dogodi, ali nisam dobio… »

Više nema prepreka, postignuta saglasnost za "26"

B92 17.01.2017
Brisel -- Hrvatska i Bugarska dale su zvanično "zeleno svetlo" za otvaranje poglavlja 26 u pregovorima sa Srbijom. " Večernje novosti" su ranije javile da je r adna grupa za proširenje (KOELA) konačno postigla saglasnost za otvaranje poglavlja 26 o… »

Nikolić poručio ambasadoru SAD: Stvorili ste mnoge nevolje

B92 17.01.2017
Beograd -- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je sa ambasadorom SAD Kajlom Skotom. Nikolić je Skotu je rekao da razume da Amerika bezuslovno podržava nešto na čije stvaranje je direktno uticala i da je zvanični Vašington sprovođenjem… »

Mihajlovićeva oštro Nikoliću: Zna zašto nema vojske na KiM

B92 17.01.2017
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović saopštila je da od najviših državnih zvaničnika očekuje da na provokacije Prištine odgovaraju mirno i mudro. Saopštenje je upućeno predsedniku Tomsilavu Nikoliću i u naslovu se navodi da je u pitanju… »

Ambasador SAD Nikoliću: Izbegavati povišenu retoriku

B92 17.01.2017
Beograd -- Američki ambasador u Beogadu Kajl Skot rekao je, u razgovoru s predsednikom Tomislavom Nikolićem, da je stabilnost u regionu preduslov za budući progres. On je dodao da svi treba da izbegavaju povišenu retoriku. Kako je saopštila američka… »

"Zbog Vučićevih jakih nerava nema rata u centru Evrope"

B92 17.01.2017
Samo zbog miroljubivosti i jakih nerava koje je ispoljilo rukovodstvo Srbije i lično Aleksandar Vučić, nije došlo do oružanog konflikta u centru Evrope. To je izjavio zamenik sekretara Generalnog saveta „Jedinstvene Rusije“ i član Komiteta… »

"Vučić neće biti iznenađen mojim kritikama"

B92 17.01.2017
Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je da je netačno da Srbija ne sarađuje sa tim sudom. Ipak, kako tvrdi, u praksi do sada malo toga urađeno po pitanju procesuiranja ratnih zločina. "Ne bi bilo tačno reći da Srbija ne sarađuje… »

Mustafa: Želimo dobrosusedske odnose sa Srbijom

B92 17.01.2017
Kosovski premijer Isa Mustafa pozvao je na smirenost u odnosima između Prištine i Beograda posle "rata rečima" koji je izbio između dve strane proteklog vikenda. Mustafa je, u intervjuu za Glas Amerike na albanskom jeziku, odgovorio na komentare… »

Preduzimaju se mere za odbranu od leda na rekama

B92 17.01.2017
Republički štab za vanredne situacije je na vanrednoj sednici, kojom je predsedavao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. On je upozorio na pojavu velike količine leda na rekama i razmotrio mere preduzete u cilju odbrane i angažovanju… »