Izvor: BK TV/Politika arhiva vesti 17.01.2017

Tači ponovo provocira Srbiju; "Na pretnje Beograda odgovoriti vojskom Kosova"

BK TV 17.01.2017
"Bezbednosne snaga Kosova su regrutovane i pripremljene u saradnji sa NATO" Kosovski predsednik Hašim Tači danas je razgovarao sa komandantom Bezbednosnih snaga Kosova (BSK) Rahmanom Ramom, sa kojim je, kako je saopšteno na Tačijevom zvaničnom sajtu… »

"Ako oćutimo Albancima na ubijanje Srba neću biti predsednik"

BK TV 17.01.2017
O ovome govorim kao predsednik Srbije, a ne kao knadidat i stalo mi je do života Srba i na Kosovi i svuda, a ne do rejtinga, naveo je Nikolić. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je spreman da se povuče sa predsedničke pozicije ako… »

Vučić se u Davosu sastao sa predsednikom Kine Si Ðinpingom

BK TV 17.01.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se pre podne u Davosu sa predsednikom Kine Si Đinpingom sa kojim je ragovarao o poslovanju Železare i o budućim zajedničkim projektima dve zemlje. Reč je o uspostavljanju direktne linije između Beograda i… »

Dobre vesti za Srbiju: Zeleno svetlo za otvarenje poglavlja 26

BK TV 17.01.2017
Hrvatska i Bugarska dale su danas zvanično ”zeleno svetlo” za otvaranje poglavlja 26 u pregovorima sa Srbijom. Predstavnici Hrvatske i Bugarske u radnoj grupi Saveta EU koja se bavi pitanjima proširenja i zemljama kandidatima danas su i zvanično… »

Ambasador SAD-a Nikoliću: Stabilnost u regionu je prioritet, izbegavati povišenu retoriku!

BK TV 17.01.2017
Američki ambasador u Beogadu Kajl Skot rekao je, u razgovoru sa predsednikom Tomislavom Nikolićem, da je stabilnost u regionu preduslov za budući progres. On je dodao da svi treba da izbegavaju povišenu retoriku. Kako je saopštila američka ambasada… »

Vučić o sankcijama Dodiku: Znao sam da će se tako nešto dogoditi, dobio sam informaciju od Amerikanaca!

BK TV 17.01.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić, upitan o informaciji da su SAD uvele sankcije predsedniku RS, je rekao da je od Amerikanaca dobio potvrdu da će se to dogoditi. "Od Amerikanaca sam dobio informaciju da će tako nešto da se dogodi, ali nisam dobio… »

Videćemo da li je linija Kraljevo-Mitrovica legalna

BK TV 17.01.2017
Kosovski ministar unutrašnjih poslova Skender Hiseni izjavio je danas da je zahtevao informacije o tome da li je linija voza na relaciji Kraljevo-Kosovska Mitrovica legalna. Tokom sednice Odbora za unutrašnje poslove, bezbednost i superviziju… »

Može i "vruća linija" sa Prištinom, ako će biti mira i stabilnosti

BK TV 17.01.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je spreman i na uspostavljanje "vruće linije" Beograd - Priština ukoliko će to značiti mir i stabilnost, koji su najvažniji. Vučić je za TV Pink u Davosu rekao da je imao mnogo bitnih… »

SAD uveo sankcije Miloradu Dodiku!

BK TV 17.01.2017
Sjedinjene Američke Države uvele su danas sankcije predsedniku Republike Srpske, Miloradu Dodiku. Sankcije protiv Milorada Dodika podrazumevaju zabranu putovanja u SAD i zamrzavanje imovine na teritoriji SAD, kao i u svim zemljama koje se budu… »

"Sa novom administracijom SAD novi kontekst odnosa"

BK TV 17.01.2017
U saopštenju Pres služe se navodi da je predsednik Nikolić konstatovao da su dve zemlje na putu oporavka bilateralne saradnje i izrazio očekivanje da će sa novom administraciom odnosi dve zemlje dobiti novi kontekst. Predsednik Srbije Tomislav… »