Izvor: Blic/Društvo arhiva vesti 17.01.2017

Odlazak Vlade Trifunovića: Jedini general koji je za Srbe "izdajnik", a za Hrvate "zločinac"

Blic 17.01.2017
General bivše JNA Vladimir Trifunović koji je preminuo u 79. godini na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, preživeo je pravu golgotu poslednjih 25 godina - u Srbiji je bio osuđen za izdaju, a u Hrvatskoj za ratni zločin na 15 godina zatvora… »

Odbrana đerdapa: Ledolomac "Greben" u važnoj misiji, pridružio mu se i potiskivač "Bor"

Blic 17.01.2017
Ledolomac "Greben", koji je danas zajedno sa brodom-potiskivačem "Bor", iz Beograda krenuo nizvodno Dunavom oko 14 sati prošao je pored luke u Smederevu. Ova dva broda treba da probiju put do Tekije i Kazana gde se led zaustavio i gomila se. Brodovi su… »

Stefanović, Vulin i Mali polaznici Visokih studija bezbednosti

Blic 17.01.2017
Ministar odbrane Zoran Đorđević čestitao je danas polaznicima 6. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane na prilici da budu na tim studijama koje su, kako je istakao, postavljene jer su potrebne Srbiji, njenom sistemu bezbednosti i odbrane. U 6… »

Ubistvo Brisa Tatona: Puzigaćina odbrana tražila odlaganje ročišta

Blic 17.01.2017
Ponovljeni sudski proces Dejanu Puzigaći zbog optužbi za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona u Beogradu 2009. godine odložen je danas za 27. februar u Višem sudu u Beogradu. Pripremno ročište je odloženo na zahtev Puzigaćine odbrane koja je… »

Jukom: Odbačena krivična prijava zbog nezakonitog konkursa

Blic 17.01.2017
Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu nekoliko nevladinih organizacija, koja je pre dve godine podneta protiv NN lica zbog navodnih pokušaja nezakonite dodele više od dva miliona dinara namenjenih uslugama socijalne… »

Obustava saobraćaja za teretna vozila preko Iriškog venca

Blic 17.01.2017
Na snazi je obustava saobraćaja za teretna motorna vozila na državnom putu IB reda broj 21, preko Irišškog venca, saopštavaju iz JP "Putevi Srbije". Kako se navodi u saopštenju, javnost će biti blagovremeno obaveštena o normalizaciji saobraćaja… »

Otkazani letovi Er Srbije između Banjaluke i Beograda

Blic 17.01.2017
Letovi JU102 i JU103 Er Srbije između Banjaluke i Beograda otkazani su danas zbog teških vremenskih uslova na aerodromu u Banjaluci, saopštila je srpska avio-kompanija. Za putnike na koje izmena utiče biće obezbeđene alternativne opcije za nastavak… »

Apel: Institut za transfuziju krvi pozvao građane da daju krv, rezerve opale

Blic 17.01.2017
Institut za transfuziju krvi Srbije pozvao je danas građane da daju krv jer su rezerve opale. Posebno nedostataje krv grupa A+, 0+ i svih negativnih krvnih grupa. - Pozivaju se građani da daju krv i pomognu da se obezbedi kontinuirano pravovremeno… »

Otkrivamo: Ko su sve kandidati za izbor direktora Agencije za borbu protiv korupcije

Blic 17.01.2017
Na konkurs za izbor direktora Agencije za borbu protiv korupcije prijavilo se 13 kandidata, a među njima su bivši savetnici ministra pravde, funkcioner BIA i Republičkog javnog tužilaštva. U sredu ujutro Odbor Agencije za borbu protiv korupcije… »

Novosadska policija dobija novog načelnika

Blic 17.01.2017
Novi načelnik policijske uprave u Novom Sadu biće Milorad Šušnjić, pošto je dosadašnji načelnik Siniša Radaković postavljen na mesto kooridnatora u Direkciji policije u Beogradu. Šušnjić, koji je po zvanju policijski savetnik, vraća se u… »