Izvor: Blic/Regioni arhiva vesti 17.01.2017

U: šahtovima i cevima firme u Žitorađi nađeno 50 stepskih smukova

Blic 16.01.2017
Članovi Udruženja "Zoo Planet" izvadili su danas iz šahtova i cevi u blizini pogona nekadašnje Elektronske industrije u Žitorađi 50 stepskih smukova, rekao je agenciji Beta predsednik tog udruženja Dušan Stojanović. On je kazao da su smukove… »

Šabac: Sve službe u pripravnosti

Blic 17.01.2017
Republički hidrometeorološki zavod upozorio je lokalne samouprave na snežne padavine i niske temperature od 16. do 22. januara. Prognozirano je da se tokom ledenih dana, uz jak vetar, snežni pokrivač može uvećati za 10 do 30 centimetara. Na sednici… »

Muke meštana jasenova i Bele Reke: Smetovi visoki i preko dva metra, zavejano 30 kuća

Blic 17.01.2017
U opštini Nova Varoš još ima zavejanih planinskih zaseoka, a najteža situcija je u mesnim zajednicama Jasenovo i Bela Reka na padinama Murtenice gde su smetovi visoki i preko dva metra. Od sveta je odsečeno tridesetak domaćinstva. Teška… »

Pukla sajla na žičari ski centra "Rajkovo" kod Majdanpeka

Blic 17.01.2017
Sezona na ski centru „Rajkovo" kod Majdanpeka počela je sa kvarovima. Naime, samo par sati nakon zvaničnog otvaranja sezone, kojoj je prisustvovalo oko 200 skijaša iz ovog grada, nastao je prvi problem na ski liftu. - Kada smo počeli sa radom sajla… »

Miljana se porađala u zavejanom planinskom selu, a pomogla joj je odluka hrabrog lekara

Blic 17.01.2017
Lekar Dragoslav Dugalić iz ambulante u Ušću na Ibru, porodio je u utorak ujutru Milijanu Radulović iz Dolova kod Polumira, nekih 20 kilometara od Ušća, u njenoj kući u brdu iznad klisure Ibra, i na svet doneo devojčicu. Inače, ovo je Dugaliću… »

Užice: Grad se zadužio 200 miliona, opozicija bez reči kritike

Blic 17.01.2017
Odbornici vladajuće većine u Užicu danas su usvojili predlog da se grad zaduži za 200 miliona dinara kojima će biti finansirane kapitalne investicije. Izostala je očekivana polemika pošto opozicione DS i Dveri tokom rasprave nisu osporili… »

U: Rasinskom okrugu izolovan virus gripa

Blic 17.01.2017
Na području Rasinskog okruga izolovan je virus gripa tipa AH3 . Prema informacijama iz Zavoda za javno zdravlje u Kruševcu od četiri uzorka koja su krajem prošle nedelje poslata na analizu u Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović… »

U: Loznici apeluju na građane da daju krv

Blic 17.01.2017
Služba za transfuziju krvi Opšte bolnice u Loznici pozvala je građane da podrže akcije dobrovoljnog davanja krvi koje će biti organizovane do kraja meseca. U sredu 18. januara akcija će biti organizovana u Novom Selu od devet do 13 sati, a u istom… »

Sramota: Bahati direktor primao platu iz fonda za pomoć bolesnima

Blic 16.01.2017
Budžetom opštine Aleksandrovac za prošlu godinu nisu bila predviđena sredstva za platu Milorada Vuletića, direktora opštinskog Centra za socijalni rad, ali on je ipak redovno primao lični dohodak - i to od para namenjenih najugroženijim socijalnim… »

Ukinuta vanredna situacija u Blacu

Blic 16.01.2017
Vanredna situacija u opštini Blace, koja je uvedena 6. januara zbog snežnih padavina i niskih temperatura, ukinuta je danas odlukom predsednika opštine Zorana Jozića. Kako je saopštila opštinska Služba za informisanje, odluka je doneta na osnovu… »