Izvor: Danas arhiva vesti 17.01.2017

Vučić sa Si Đipingom u Davosu

Danas 17.01.2017
Moguć susret Vučića i Plenkovića u Davosu. Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Davosu sa predsednikom Kine Si Đinpingom, sa kojim je najviše razgovarao o Železari, javlja RTS. Vučić je zahvalio predsedniku Kine na dobro urađenom… »

Lavrov: Ne dozvoliti sukube na Balkanu

Danas 17.01.2017
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izrazio je nadu da svi shvataju da se ne sme dozvoliti izbijanje oružanog sukoba na Balkanu na kom tenzije rastu. Snage kosovskih Albanaca ne treba da budu prisutne na severu kosova naseljenom Srbima… »

Uhapšen napadač iz novogodišnje noći u Istanbulu

Danas 17.01.2017
Uhapšen je napadač koji je u novogodišnjoj noći u Istanbulu ubio 39 ljudi u noćnom klubu "Reina", javlja Rojters pozivajući se na turske medije. Kako se navodi, Uzbekistanac Abdulkadir Mašaripov uhapšen je u zajedničkoj operaciji turske… »

Preminuo general Vladimir Trifunović

Danas 17.01.2017
General JNA Vladimir Vlado Trifunović preminuo je u nedelju na Vojno medicinskoj akademiji u Beogradu, saznaje N1. General Trifunović biće sahranjen u Bosni i Hercegovini. Uzrok smrti, kao i datum i vreme sahrane biće naknadno saopšteni. Trifunović… »

Nikolić Skotu: Stvorili ste mnoge nevolje

Danas 17.01.2017
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je ambasadoru SAD Kajlu Skotu da razume da Amerika bezuslovno podržava nešto na čije stvaranje je direktno uticala i da je zvanični Vašington sprovođenjem svoje volje stvorio mnoge nevolje, te da se nada da… »

Mihajlović: Ne kao Nikolić, već kao Vučić

Danas 17.01.2017
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović poručila je danas svim političarima u Srbiji, naročito najvišim državnim funkcionerima da očekuje da na provokacije albanskih političara sa Kosova odgovoraju mirno i mudro, da ne koriste Srbe sa Kosova… »

Prekinuta potraga za malezijskim avionom nakon tri godine

Danas 17.01.2017
Potraga za avionom Malejža Erlajnsa koji je s 239 osoba pre tri godine nestao kada je iz Kuala Lumpura poleteo za Peking, prekinuta je, prenosi BBC. Avion na letu MH370 nestao je 8. marta 2014. Od tada je na obalama Indijskog okeana nađeno nekoliko… »

Krao Titovu zaostavštinu

Danas 17.01.2017
Beogradska policija rasvetlila je krađu iz Muzeja istorije Jugoslavije i uhapsila radnika obezbeđenja I.M. (1979), zbog sumnje da je krao eksponate iz zbirke "Pokloni i lični predmeti Josipa Broza Tita", saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih… »

Poskupljenje nafte gura inflaciju

Danas 17.01.2017
Cene su u decembru prošle godine bile manje nego u novembru za 0,1 odsto, ali je inflacija godinu završila u plusu od 1,2 odsto ako se gleda prosečna stopa u 2016. godini. Potrošačke cene su, prema saopštenju Republičkog zavoda za statistiku, u… »

SAD: Izbegavati povišenu retoriku

Danas 17.01.2017
Ambasador Sjedinjenih Američki Država u Srbiji Kajl Skat istakao je danas u razgovoru sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem da SAD nastavljaju da podržavaju dijalog Beograda i Prištine, uz medijaciju, i ohrabruju "Srbiju i Kosovo da traže… »