Izvor: Danas/Društvo arhiva vesti 17.01.2017

Preminuo general Vladimir Trifunović

Danas 17.01.2017
General JNA Vladimir Vlado Trifunović preminuo je u nedelju na Vojno medicinskoj akademiji u Beogradu, saznaje N1. General Trifunović biće sahranjen u Bosni i Hercegovini. Uzrok smrti, kao i datum i vreme sahrane biće naknadno saopšteni. Trifunović… »

Štrajkač glađu u Boru završio u bolnici

Danas 17.01.2017
Zoran Kušljagić, koji je u ponedeljak ujutru na minus devet počeo štrajk glađu ispred direkcije RTB Bor, kasno uveče tog dana završio je u bolnici zbog promrzlina. Posle noći provedene pod prismotrom lekara u borskoj bolnici Kušljagić je, kako… »

Vlažni kolovozi i poledica

Danas 16.01.2017
Javno preduzeće Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo. Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim… »

Palata pravde u Kragujevcu

Danas 17.01.2017
Ministarstvo pravde saopštilo je da je danas dobilo građevinsku dozvolu za izgradnju zgrade Palate pravde u Kragujevcu, u kojoj će biti smešteni svi pravosudni organi u tom gradu. Prethodno je u ponedeljak Grad Kragujevac bez naknade preneo u javnu… »

Strah od domino efekta

Danas 17.01.2017
Komesar Saveta Evrope za ljudska prava Nils Mužnieks ocenio je danas da će predložene izmene slovenačkih propisa, kojima se predviđa stroži odnos prema azilantima i izbeglicama, izazvati "domino efekat" duž Balkanske migrantske rute - u Grčkoj… »

Dan posle

Danas 17.01.2017
Budući da balkanski državnici - iako bajagi na krv i nož zavađeni - rade na principu spojenih sudova, predizborna injekcija legla je kao kec na deset i karadušmanima iz lažne države. Bilo je predvidivo - ili da budem precizniji planirano - da nakon… »

Dan Australije

Danas 17.01.2017
Za koji dan, tačnije 26. januara, Australija će obeležiti svoj nacionalni praznik Dan Australije. Australijanci vole ovaj praznik i raduju mu se. Nama možda to i ne bi bilo tako zanimljivo da tamošnje Udruženje stočara i proizvođača mesa nije… »

Grad u kome niko ne ostaje ravnodušan

Danas 17.01.2017
Samo jedan grad poseduje prošlost koja još oblikuje budućnost, snove, želje i nade, pola naše planete - to je Jerusalim, kaže naš sagovornik. Posetioci se kao reke slivaju u Izrael iz svakog kutka naše planete. Ova zemlja je hiljadama godina… »

Arhitektura po vedističkim principima

Danas 17.01.2017
Grad poluvekovnog postojanja nema mnogo turističkih atrakcija u kulturi staroj više hiljada godina. No, Gandinagar je čuven u Indiji zbog Akšardam hrama, jednog od najvećih u zemlji potkontinentu. Svaminarajan Akšardam je veliki kompleks hramova… »

Konkurs za mlade heroje

Danas 17.01.2017
Kompanija NIS i Egzit Fondacija i ove godine su raspisali konkurs „Youth Heroes“, čija je osnovna ideja promocija mladih, uspešnih i humanih pojedinaca koji predstavljaju pozitivne primere u društvu. „Youth Heroes“ priznanja dodeljuju se iz… »