Izvor: Dojče vele arhiva vesti 17.01.2017

Puste priče o otcepljenju RS

Dojče vele 17.01.2017
Ne postoji spremnost za odvajanje Republike Srpske, smatra sarajevska analitičarka Alida Vračić. Ona ukazuje da izjave o pripajanju RS Srbiji imaju mnogo više eha u Bosni i Hercegovini , nego van nje. DW: Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik… »

Glupa i bespotrebna provokacija

Dojče vele 17.01.2017
Vlast u Srbiji je na slučaju šarenog voza pokazala kako ume da istovremeno kreira neki problem, pa da se onda pojavljuje kao neko ko će taj problem da reši. To je veoma opasno rešenje…. Situacija sa šarenim vozom na relaciji Beograd – Kosovska… »

Dva Vučića – za strano i domaće tržište

Dojče vele 17.01.2017
„Kao i Mitrovica, i Vučić je dvostruk: postoji u verziji za izvoz, za inostranstvo, gde istupa kao trezveni pragmatičar, što zaista i ume da bude. Ali, postoji i Vučić za domaće tržište…“. Novinar Frankfurter algemajne cajtunga Mihael… »

NPD može slobodno da i dalje bude nevažna

Dojče vele 17.01.2017
Ponovo je Savezni ustavni sud odbacio zahtev za zabranom desno-ekstremne Nacionaldemokratske partije Nemačke. To jeste neugodno za podnosioca zahteva Bundesrat, ali pokazuje snagu našeg Ustava, smatra Folker Vagener. Ne, ponovni neuspeh politike u… »

Svađa u vladi zbog gigalajnera

Dojče vele 17.01.2017
Od početka ove godine na pojedinim nemačkim putevima smeju da saobraćaju tzv. gigalajneri – kamioni znatno duži od dosadašnjih. Ministarstvo saobraćaja hvali gigalajnere, ali oni imaju i brojne kritičare. „Dugački kamioni su praktični“… »

Evropo, probudi se!

Dojče vele 17.01.2017
U Briselu s pravom zgroženi izjavama „ratnika“ iz Bele kuće, smatra Bernd Rigert. Ali stanje šoka mora da prođe. Ne sme se više očekivati da onaj predizborni Tramp to sve baš i nije tako ozbiljno mislio. Aha! Britanci dakle žele da napuste… »

Pretnja za demokratiju

Dojče vele 17.01.2017
Neki ljudi žive u potpuno drugačijoj realnosti od drugih – oni smatraju da su istinite neke sasvim druge stvari. Fenomen lažnih vesti zato može da postane problem u demokratijama, upozorava komunikolog Karsten Rajneman. DW: Od kada postoje mediji… »

Parlament taština, intriga, izdaja

Dojče vele 17.01.2017
Pozorišna predstava ili više demokratije? Za funkciju predsednika Evropskog parlamenta prijavilo se sedmoro kandidata. No, u svakom krugu glasanja će moći da se jave i novi. Kada poslanici Evropskog parlamenta vode svoje rutinske debate, Plenarna sala… »

Zabrana NPD-a?

Dojče vele 17.01.2017
Nemački Savezni ustavni sud odlučuje o eventualnoj zabrani desno-ekstremne Nacionaldemokratske stranke Nemačke. Ovaj drugi zahtev da NPD bude zabranjena, podneo je još 2013. godine Bundesrat. Ovo je drugi pokušaj zabrane Nacionaldemokratske stranke… »