Izvor: Gde investirati arhiva vesti 17.01.2017

Sergej Lavrov: Istorija nas uči da istorija ne uči ničemu

Gde investirati 17.01.2017
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov održao je danas godišnju konferenciju za novinare na kojoj je svodio rezultate rada svog ministarstva za prošlu godinu. Kako prenosi Sputnik, pažnja predstavnika drugih država prema ruskoj politici bila je toliko… »

Potvrđeno: SAD uvele sankcije predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku

Gde investirati 17.01.2017
Stejt department potvrdio je večeras da su SAD uvele sankcije predsedniku Republike Srpske (RS) Miloradu Dodiku. To je na svojoj stranici objavila Kancelarija za kontrolu stranih sredstava (Office of foreign assets control – OFAC). Na stranici OFAC… »

Dinar stabilan, u sredu 123,84 dinara za evro

Gde investirati 17.01.2017
Vrednost dinara neznatno se promenila i zvanični srednji kurs za sredu iznosi 123,8359 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije. Na mesečnom nivou dinar je prema evru slabiji za 0,2 odsto, a u poređenju sa istim danom prošle godine 0,8… »

Nikolić sa Kajlom Skotom: Očekujem da će odnosi Srbije i SAD dobiti novi kontekst

Gde investirati 17.01.2017
Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić sastao se danas u Beogradu sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, Kajlom Skotom. Predsednik Nikolić konstatovao je da su dve zemlje na putu oporavka bilateralne saradnje i izrazio očekivanje… »

Počinje Svetski ekonomski forum, Vučić na skupu u Davosu

Gde investirati 17.01.2017
U švajcarskom gradu Davosu danas počinje 47. Svetski ekonomski forum. Učestvuje oko 3.000 stručnjaka, političkih i ekonomskih lidera. Među njima je i premijer Srbije Aleksandar Vučić. Povodom toga, premijer Srbije je rekao da će predstojeće… »

Goran Knežević najavio otvaranje 20.000 novih radnih mesta u ovoj godini

Gde investirati 17.01.2017
U ovoj godini očekuje se više od 20.000 novih radnih mesta i dolazak oko 20 novih velikih investitora na srpsko tržište, izjavio je ministar privrede Goran Knežević. “Prošlu godinu smatram izuzetno uspešnom, jer smo podržali 21 investiciju… »

Vujović na koferenciji Euromoney u Beču: Srpske obveznice atraktivne investitorima

Gde investirati 17.01.2017
Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je danas da su srpske obveznice atraktivne za investitore, jer je i njima jasno da je odnos između prinosa i rizika na tim hartijama veoma dobar. Rizik trajno pada, a prinos je dobar”, konstatovao je ministar… »

Evropske berze: Indeksi u padu, investitori čekaju vesti o Brexitu

Gde investirati 17.01.2017
Na evropskim akcionarskim tržištima u utorak ujutro najvažniji indeksi bili su u minusu zbog opreza investitora koji čekaju objavu planova britanske premijerke Therese May o njenim planovima vezanim uz Brexit. Panevropski STOXX 600 indeks bio je oko… »

Tereza Mej: Velika Britanija se povlači sa jedinstvenog tržišta EU

Gde investirati 17.01.2017
Londonska berza je na putu svog najvećeg dnevnog pada u pet nedelja nakon što je premijerka Тереза Меј danas izjavila da Velika Britanija ne može da ostane deo evropskog jedinstvenog tržišta, jer bi to značilo da uopšte ne bi napustila… »

Ministarstvo finansija: Nisu ukinute carinske povlastice osobama sa invaliditetom

Gde investirati 17.01.2017
Ministarstvo finansija Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da novim zakonskim rešenjem osobama sa invaliditetom nije ukinuto pravo na oslobođenje od plaćanja uvoznih dažbina prilikom uvoza ortopedskih i drugih pomagala. Kako je objavljeno na… »