Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 17.01.2017

Sjedinjene Države uvele sankcije Miloradu Dodiku

Glas Amerike 17.01.2017
Sjedinjene Države uvele su sankcije predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, potvrđeno je u utorak uveče. Odluku je, u konsultaciji sa Stejt departmentom, donela Kancelarija za kontrolu imovine stranaca (OFAC), deo Sekretarijata finansija. Odluka… »

Mašaripov priznao da je izvršio napad u Istanbulu

Glas Amerike 17.01.2017
Turski premijer Binali Jildirim je potvrdio da su vlasti uhapsile napadača koji je usmrtio 39 ljudi tokom novogodišnjeg napada u jednom noćom klubu u Istanbulu, dok je guverner Istanbula Vasip Sahin u utorak reporterima rekao da je Abdulkad Mašaripov… »

Putin: Obamina administracija podriva Trampa

Glas Amerike 17.01.2017
Ruski predsednik Vladimir Putin optužio je odlazeću američku administraciju da pokušava da oslabi novoizabranog predsednika Donalda Trampa šireći pogrešne infromacije o njemu. Na konferenciji za novinare u Moskvi, Putin je saopštio da je… »

Srpski ledolomac brani Đerdap, velike štete na Dunavu od leda

Glas Amerike 17.01.2017
Domaći ledolomac "Greben" isplovio je danas iz Beograda nizvodno ka Smederevu, kako bi se zajedno sa brodom potiskivačem "Bor" u naredna tri dana probio do Tekije. Borba sa ledom na Dunavu u Srbiji traje nekoliko dana, a materjalne štete su velike… »

Preminuo Džin Sernan - poslednji čovek koji je hodao po Mesecu

Glas Amerike 17.01.2017
Bivši američki astronaut Džin Sernan - poslednji čovek koji je hodao površinom Meseca, umro je u ponedeljak u osamdeset trećoj godini života. Sernan je bio mornarički kapetan kada ga je američka svemirska agencija NASA, zajedno sa još 13… »

Rohani: Ponovni pregovori "nemaju smisla"

Glas Amerike 17.01.2017
Iranski predsednik Hasan Rohani izjavio je da neće razmotriti nove pregovore o iranskom nuklearnom sporazumu sa dolazećom Trampovom administracijom koja je, u više navrata, kritikovala taj sporazum. Na konferenciji za novinare na prvu godišnjicu… »

Susret Vučića i Bajdena u Davosu

Glas Amerike 17.01.2017
Vlada Srbije saopštila je da je premijer Aleksandar Vučić u Davosu razgovarao sa odlazećim potpredsednikom Sjedinjenih Američkih Država Džozefom Bajednom o odnosima dve zemalje i situaciji u regionu. Bajden je, kako se navodi, pohvalio ekonomske… »

Novi sistem za praćenje kretanja aviona

Glas Amerike 17.01.2017
Potraga za nestalim avionom kompanije Malezija erlajns na letu MH370 obustavljena je posle skoro tri godine, jer ekipe koje su pretraživale Indijski okean nisu pronašle nikakav trag aviona. Nadležni navode da je pretraženo 120.000 kvadratnih… »

Amnesti upozorava: Vrednosti EU i prava ugrožena zbog pojačanih mera bezbednosti

Glas Amerike 17.01.2017
PARIZ — Razvučena vanredna stanja, potpuni nadzor, selektivni pretresi kuća i pritvori i zakonodavstvo koje lišava neke građane državljanstva, samo su neke od oštrih antiterorističkih mera koje prete dugo negovanim evropskim vrednostima i… »

Tužilaštvo: Sinđelić se dobrovoljno predao crnogorskoj policiji

Glas Amerike 17.01.2017
Specijalno državno tužilaštvo saopštilo je danas da se jedan od osumnjičenih za pokušaj državnog udara i terorizma, Aleksandar Sinđelić, dobrovoljno predao crnogorskoj policiji, prenose mediji u Podgorici. “Zbog interesovanja više redakcija o… »