Izvor: Jug press arhiva vesti 17.01.2017

Klupko od 50 zmija pronadjeno u šahti

Jug press 17.01.2017
NIŠ Radeći u šahtovima i cevima u blizini pogona nekadašnje Elektronske industrije u Žitorađi, radnici su pronašli veliko klupko zmija. Članovi Udruženja “Zoo Planet” iz Niša na poziv radnika izvadili su zmije iz šahtova i cevi i utvrdili… »

Uhvaćen u prodavnici mešovite robe

Jug press 17.01.2017
VRANJE Oripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju uhvatili su na delu I. M. (1984) iz tog grada , u prodavnici mešovite robe koju je prethodno obio. I. M. se tereti da je u prethodnom periodu tri puta obio istu prodavnicu, iz koje je u dva… »

U „Komradu“ nova imenovanja

Jug press 17.01.2017
VRANJE Nela Cvetković, imenovana je na mesto izvršnog direktora u JP „Komrad“ u Vranju. Odluka o njenom imenovanju na ovu visoku funkciju doneta je u skladu sa novim Zakonom o javnim preduzećima, koji predviđa da se umesto zamenika biraju izvršni… »

Humanitarna promocija knjige Saše Stojanovića

Jug press 17.01.2017
Sreda, 18. januar 2017, 19 h! Marfijev pub, Leskovac! Sav prihod od prodaje knjiga namenjen je MS Udruženju Jablaničkog okruga Podelite Štampaj Facebook Twitter Google Email Skype… »

Promovisana knjiga “Zašto ćutiš Srbijo?”

Jug press 17.01.2017
LESKOVAC U organizaciji Svesrpskog otadžbinskog saveza u polupraznoj sali leskovačkog Narodnog pozorišta održana je večeras promocija knjige „Zašto ćutiš Srbijo?“ Stevana Đurovića i Jugoslava Petrušića. Promociju su bojkotovali I mediji… »

Zapošljavanje novih radnika put do ubrzanja i okončanja legalizacije

Jug press 17.01.2017
NIŠ U poslednjem krugu postupka ozakonjenje građevinskih objekata nadležni sekretarijat u Nišu primio je 9500 zahteva. Do sada je obrađeno samo 3000, rečeno je na sastanku predstavnika Ministarstva građevinarsta, saobraćaja i infrastrukture i… »

Kako će se koristiti novac od naknade za korišćenje šuma?

Jug press 17.01.2017
LESKOVAC Na današnjoj, 19. sednici Gradskog veća, usvojen je program korišćenja sredstava ostvarenih od naknade za korišćenje šuma i šumskog zemljišta na teritoriji grada Leskovca za 2017. godinu, koji je obrazložio načelnik Gradske uprave za… »

Izložba “Svi mostovi Niša”

Jug press 17.01.2017
NIŠ Izložba fotografija “Svi mostovi Niša” autora Blagoja Ilijevskog biće otvorena 18. januara u Oficirskom domu u Nišu – rečeno je danas na konferenciji za novinare koje je u Media reform centru organizovalo Udruženje Makedonaca… »

Otvorena izložba “Beogradski atlas Jovana Cvijića”

Jug press 17.01.2017
NIŠ U galeriji Sinagoga u Nišu otvorena je izložba “Beogradski atlas Jovana Cvijića – vek i po od rođenja”. Jovan Cvijić srpski naučnik, osnivač je Srpskog geografskog društva, predsednik Srpske kraljevske akademije profesor i rektor… »

Ilić : Ustav u Srbiji je politička deklaracija stranke na vlasti

Jug press 17.01.2017
LESKOVAC Leskovački kulturni centar i SUBNOR organizovali su danas tribinu pod nazivom „Ustav Republike Srbije 17. januar 1947.“ Toga dana je Ustavotvorna skupština Narodne Republike Srbije usvojila prvi Ustav Narodne Republike Srbije, a Srbija… »