Izvor: Kurir arhiva vesti 17.01.2017

Vučić u Davosu: Sačuvaćemo mir, uskoro crvena linija Beograd-Priština

Kurir 17.01.2017
DAVOS - Hoću ljudima u Srbiji da kažem da ćemo sačuvati mir, izjavio je večeras u Davosu predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i poručio da je spreman i za uspostavljanje crvene linije između Beograda i Prištine kako bi se u svakom trenutku… »

Potvrđeno iz vašingtona: SAD uvele sankcije Miloradu Dodiku

Kurir 17.01.2017
VAŠINGTON - Stejt Deparment potvrdio je da su Sjedinjene Američke Države uvele sankcije predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku. Premda se informacija o sankcijama Dodiku u medijima pojavila u popodnevnim satima, tek ona je u večernjim satima i… »

Lavrov: Oružani sukob na Balkanu nedopustiv, EU da smiri situaciju!

Kurir 17.01.2017
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je danas da se napetost na Balkanu drastično povećava i poručio da se nada da svi shvataju da ne se ne sme dozvoliti izbijanje oružnaog sukoba. On je takođe rekao i da snage kosovskih Albanaca ne treba da… »

Čovek kome su sudile tri države: Ko je general Vlado Trifunović

Kurir 17.01.2017
BEOGRAD - Vladimir Trifunović, general JNA, za jedne heroj, a za druge izdajica, čovek kome su sudile tri države: Slovenija, Hrvatska i Savezna republika Jugoslavija preminuo je u nedelju na VMA u Beogradu. Priča o generalu Trifunoviću od početka… »

Nikolić: Slanje vojske na Kosovo nije moj lični stav, to je stav države!

Kurir 17.01.2017
Predsednik Srbije Tomislav Nikolć izjavio je da je rekao da će poslati vojsku na Kosovo, jer je to zaključak Saveta za nacionalnu bezbednost. "Mi ne zveckamo oružjem, već na tu ravan prebacujem ukoliko bude bio ugrožen srpski narod na Kosovu i… »

Vučić: Nije realno da Srbija uvede sankcije Dodiku

Kurir 17.01.2017
DAVOS - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nije realno da Vlada Srbije predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku uvede sankcije. On je za RTS rekao da je od Amerikanca dobio informaciju o uvođenju sankcija Dodiku i dodao da misli… »

Mladen Šarčević: Postignuta saglasnost, odblokirano Poglavlje 26

Kurir 17.01.2017
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević potvrdio je za Kurir da je radna grupa za proširenje (KOELA) konačno danas u prepodnevnim satima postigla saglasnost za otvaranje Poglavlja 26 o obrazovanju i kulturi. - To je poglavlje… »

Putin: Prljavi dosije naručila elita da spreči Trampa da preuzme vlast, gori su od prostitutki!

Kurir 17.01.2017
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da pokušaji u Americi da se oduzme legalitet novoizabranom predsedniku Donaldu Trampu podseća na "majdanske" metode viđene u Ukrajini. Putin je rekao da su kompromitujući "podaci" iz prljavog dosijea o… »

Domaća valuta drži nivo: Evro danas 123,82

Kurir 17.01.2017
Dinar je danas ostao na približno istom nivou prema evru kao juče i zvanični srednji kurs iznosi 123,8239 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije. NBS je i juče intervenisala prodajom 15 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu kako… »

(Kurir TV) stravičan požar u novom sadu: Buktinja u naselju Detelinara, stradao stariji muškarac

Kurir 17.01.2017
U zgradi u ulici Oblačića Rada 13 u novosadskom naselju Detelinara danas oko 12 časova izbio je veliki požar. Kako Kurir nezvanično saznaje, u vatrenoj stihiji stradao je Petar Glušac 82 godine. On je u pomenutoj zgradi živeo sa sinom u stanu na 2… »