Izvor: Kurir/Društvo arhiva vesti 17.01.2017

Čovek kome su sudile tri države: Ko je general Vlado Trifunović

Kurir 17.01.2017
BEOGRAD - Vladimir Trifunović, general JNA, za jedne heroj, a za druge izdajica, čovek kome su sudile tri države: Slovenija, Hrvatska i Savezna republika Jugoslavija preminuo je u nedelju na VMA u Beogradu. Priča o generalu Trifunoviću od početka… »

6. Klasa Visokih studija bezbednosti: Stefanović, Mali i Vulin ponovo u školskoj klupi

Kurir 17.01.2017
BEOGRAD - Ministar odbrane Zoran Đorđević čestitao je danas polaznicima 6. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane na prilici da budu na tim studijama koje su, kako je istakao, postavljene jer su potrebne Srbiji, njenom sistemu bezbednosti i… »

Srbija u stegama novog sibirskog talasa: Širom zemlje i danas sneg, ledeni dani do ponedeljka

Kurir 17.01.2017
Danas će biti pretežno oblačno, hladno i vetrovito, mestimično sa snegom. Više padavina u jugozapadnim, zapadnim i istočnim krajevima. Vetar umeren i jak, istočni i severoistočni, na istoku i na planinama povremeno olujni uz lokalno stvaranje… »

Advokati tražili drugi termin: Odloženo pripremno ročište Dejanu Puzigaći

Kurir 17.01.2017
U Višem sudu u Beogradu danas je odloženo pripremno ročište na suđenju Dejanu Puzigaći, optuženom za učestvovanje u neredima na Obilićevom vencu, kada je ubijen francuski navijač Bris Taton. Puzigaća je ranije osuđen u odsustvu jer je bio u… »

Institu za transfuziju apeluje: Najviše nedostaju krvne grupe A +, 0+, kao i sve vrste negativnih

Kurir 17.01.2017
BEOGRAD - Institut za transfuziju krvi Srbije saopštila je da su rezerve krvi smanjene zbog manjeg odziva građana u organizovanim akcijama, što je uobičajeno u ovom periodu godine zbog niskih temperatura, učestalih respiratornih infekcija i sezone… »

Izbor među 10 kandidata: Tomo Zorić u trci za direktora Agencije za borbu protiv korupcije

Kurir 17.01.2017
BEOGRAD - Jedan od desetak kandidata za novog direktora Agencija za borbu protiv korupcije je sekretar Državnog veća tuzilaca Tomo Zorić. Zorić je široj javnosti poznat kao nekadašnji portparol specijalnog tužilaštva, a kasnije i Republičkog… »

Epidemija gripa ne jenjava: Sad su na udaru odrasli i to samo zbog banalnog razloga

Kurir 17.01.2017
Virusima i bakterijama ne pogoduju veoma niske temperature. Međutim, da ono što je u teoriji nije uvek i u praksi potvrđuju pune čekaonice domova zdravlja. Broj odraslih pacijenata obolelih od gripa je porastao, a doktorka Milica Nikolić Urošević… »

Pažljivo za volanom: Putevi prohodni, ali mokri, prilagodite brzinu

Kurir 17.01.2017
Na autoputevima i putevima prvog prioriteta vozače danas očekuju uglavnom mokri kolovozi i dobra prohodnost, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Prohodni su putevi u planinskim predelima Ivanjice, probijen je put Odvraćenica - Preko Brdo, a… »

Večeras je bogojavljenska noć: Ako ostanete budni do ponoći i uradite ovo desiće vam se divna stvar!

Kurir 17.01.2017
Veruje se da se, u gluvo doba, uoči Bogojavljenja, na tren otvara nebo, da se krste (ukrštaju) vetrovi što duvaju zimi s onima što duvaju leti i da sva voda postaje sveta. Ako u Bogojavljenskoj noći u ponoć otvorite prozor i pogledate u nebo… »

(Foto) ekskluzivno Karić ponovo u Srbiji: Bogoljub doputovao iz Rusije da venča sestričinu

Kurir 17.01.2017
Bogoljub Karić vratio se u Srbiju, saznaje Kurir. On je doputovao iz Rusije samo kako bi venčao svoju sestričinu Goricu Nedeljković, i to na svoj rođendan! Foto: Kurir Venčanje je održano u vili Jelena, u prisustvu brojnih članova porodice Karić… »