Izvor: Mondo/Društvo arhiva vesti 17.01.2017

Preminuo (anti)heroj general Trifunović

Mondo 17.01.2017
General JNA Vladimir Vlado Trifunović preminuo je u nedelju na Vojno medicinskoj akademiji u Beogradu. Foto: Screenshot General Trifunović (79) biće sahranjen u Bosni i Hercegovini, saznaje TV N1. Uzrok smrti, kao i datum i vreme sahrane biće naknadno… »

Drama sa ledom u Srbiji: Odbrana reka foto

Mondo 17.01.2017
Danas je održana vanredna sednica Republičkog štaba za vanredne situacije zbog velike količine leda na rekama. Ledolomac "Greben" isplovi iz Beograda nizvodno ka Smederevu, kako bi se probio do Tekije. Na sednici, kojom je predsedavao ministar… »

Stefanović,Vulin i Mali u klupama, uče odbranu

Mondo 17.01.2017
U 6. klasi tih Visokih studija bezbednosti i odbrane, pored oficira Vojske Srbije, polaznici su i ministri unutrašnjih poslova i rada Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin, kao i gradonačelnik Beograda Siniša Mali. Foto: tanjug/ rade prelic/ bk… »

Migranti iz Beograda idu u prihvatne centre (foto)

Mondo 17.01.2017
Oko 250 migranata prihvatilo je poziv Vlade Srbije da se premeste iz baraka na autobuskoj stanici i oni su autobusima koje je obezbedila vlada danas prebačeni u prihvatne centre u Obrenovcu i Krnjači, kao i u druge centre širom Srbije. Foto: Tanjug… »

Od petka i minus 15, sneg, kijamet...

Mondo 17.01.2017
U Srbiji će do četvrtka povremeno padati sneg, od petka temperatura i do -15, navodi se u najnovijem upozorenju RHMZ-a. U Srbiji će do četvrtka povremeno padati sneg. Na severu se očekuje manje povećanje visine snežnog pokrivača, a u ostalim… »

Odloženo suđenje Puzigaći zbog ubistva Tatona

Mondo 17.01.2017
Ponovljeni sudski proces Dejanu Puzigaći zbog optužbi za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona u Beogradu 2009. godine odloženo je danas za 27. februar u Višem sudu u Beogradu. Foto: Printscreen/YouTube Pripremno ročište je odloženo jer… »

Putevi prohodni i bez snega

Mondo 17.01.2017
Kolovozi su mokri, vozite pažljivo, moguća je poledica. Najavljen je jak vetar. Foto: MONDO/P. Vujić Predstoji još jedan period koji će prema najavama RHMZ obeležiti pravi zimski uslovi vožnje, sa novim snežnim pokrivačem ali i temperaturama koje… »

Dajte krv, traže se ove krvne grupe

Mondo 17.01.2017
Institut za transfuziju apeluje da građani daju krv jer su rezerve opale. Foto: MONDO Najviše fale krvne grupe A+, 0+ i sve negativne grupe, kažu u Institutu za transfuziju krvi. Rezerve krvi su opale jer je zbog zime, praznika i zimskih bolesti… »

Napadnut pomoćnik javnog izvršitelja

Mondo 17.01.2017
Pomoćnik javnog izvršitelja Vojka Janjić verbalno i fizički napadnuta kada je dužniku pokušala da uruči rešenje o izvršenju, saopštila je danas Komora javnih izvršitelja. Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Naime, pomoćnik javnog… »

Jagodinci se polomiše (foto)

Mondo 17.01.2017
Šef službe za ortopediju Opšte bolnice u Jagodini dr Radenko Rubežić izjavio je Tanjugu da je za dva sata jutros primio sedam pacijenata sa prelomima. Zbog učestalih preloma prekinut je i program "hladnih" operacija, i operišu se samo povređeni na… »