Izvor: N1 Info arhiva vesti 17.01.2017

Potvrđeno iz Vašingtona: SAD uvele sankcije Miloradu Dodiku

N1 Info 17.01.2017
Stejt Department potvrdio da su Sjedinjene Američke Države uvele sankcije predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku. Premda se informacija o sankcijama Dodiku u medijima pojavila u popodnevnim satima, tek ona je u večernjim satima i zvanično… »

Preminuo general Vladimir Trifunović

N1 Info 17.01.2017
General JNA Vladimir Vlado Trifunović preminuo je u nedelju na Vojno medicinskoj akademiji u Beogradu, saznaje N1. General Trifunović biće sahranjen u Bosni i Hercegovini. Uzrok smrti, kao i datum i vreme sahrane biće naknadno saopšteni. Trifunović… »

Nikolić o slanju vojske: Zaključak Saveta za bezbednost

N1 Info 17.01.2017
Mi ne zveckamo oružjem, rekao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić u intervjuu Kuriru i dodao da je EU trebalo da reaguje kada je "skoro minirana pruga". On je dodao da je izjava o slanju vojske na Kosovo zaključak Saveta za nacionalnu bezbednost… »

Aktivisti pretučeni posle incidenta na tribini SNS-a

N1 Info 17.01.2017
Na tribini u Beški u organizaciji Srpske napredne stranke, na kojoj je trebalo da govori Veselin Šljivančanin koji je u Hagu osuđen za ratne zločine, došlo je do incidenta, a nakon toga i do napada na aktiviste Inicijative mladih za ljudska prava… »

Mihajlović: Nikolić dobro zna zašto nemamo vojnike na Kosovu

N1 Info 17.01.2017
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da ne očekuje od predsednika Srbije Tomislava Nikolića da "proziva" Vladu što nije tražila povratak Vojske Srbije na Kosovo i da "implicira" da bi Vlada "oćutala" eventualno ubijanje… »

Milović: Dušan Mihajlović tražio da se Kurak uhapsi

N1 Info 17.01.2017
Suđenje optuženima za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu svedočenjem penzionisanog načelnika Uprave kriminalističke policije Rodoljuba Milovića. Milović je rekao da tokom istrage o ubistvu Ćuruvije… »

Incko neće da se izvini Dodiku, ali se izvinio građanima

N1 Info 17.01.2017
Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Incko rekao je da se neće izviniti predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i predsedavajućem Predsedništva BiH Mladenu Ivaniću zbog toga što je 9. januar, Dan RS, uporedio sa osnivanjem Nezavisne… »

Kitarović: Jugoslavija bila utopija, Hrvatskoj ide bolje

N1 Info 17.01.2017
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović smatra da "Hrvatskoj danas ide mnogo bolje" nego u bivšoj Jugoslaviji i dodala da stalno sreće ljude koji imaju nostalgiju prema nekadašnjoj zajedničkoj državi. "Njima uvijek predložim da na jedan dan… »

Ne pokreće se postupak protiv Ministarstva zbog konkursa

N1 Info 17.01.2017
Posle više od dve godine prikupljanja obaveštenja Prvo osnovno javno tužilaštvo nije našlo osnove za pokretanje postupka u slučaju konkursa Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku, kojim je pokušana nezakonita dodela preko dva… »

Izetbegović: Nikolić dobrodošao u BiH, imam šta da mu kažem

N1 Info 17.01.2017
Član Predsedništva BiH i predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović je u intervjuu za Faktor govorio o aktuelnim političkim dešavanjima u BiH, ali i regionu, sa posebnim osvrtom na poslednja dešavanja u vezi sa proslavom… »