Izvor: Nedeljnik/Društvo arhiva vesti 17.01.2017

(VIDEO)Tuča zbog Šljivančanina: Aktivisti Inicijative mladih napadnuti, SNS tvrdi da su huligani prekinuli tribinu

Nedeljnik 17.01.2017
Na tribini u Beški došlo je do incidenta i napada na aktiviste Inicijative mladih za ljudska prava kada je trebalo da govori Veselin Šljivančanin, javlja N1. Aktivisti Inicijative mladih večeras su došli na Tribinu u Beški, koju je organizovala… »

Srbija na dnu po platama u regionu, uhapšen napadač iz Istanbula, Teodosić najbolji u Evropi: Vaš brifing za utorak

Nedeljnik 17.01.2017
Dobar dan. Ovo su najvažnije vesti za utorak. NIKOLIĆEVA LAKA ARTILJERIJA- Današnje naslovne strane novina bave se jučerašnjom izjavom predsednika Tomislava Nikolića. Tako Politika piše da teško da je neki potez predsednika Tomislava Nikolića u… »

Miki Jevremović biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana

Nedeljnik 17.01.2017
Sahrana će se obaviti u četvrtak, nakon komemoracije u Domu sindikata. Poznati pevač Miki Jevremović, koji je preminuo prošle nedelje od posledica moždanog udara, biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, pišu "Večernje… »

Misteriozna muza Gustava Klimta

Nedeljnik 17.01.2017
U posleratnom Beču njena slika transformisala se u simbol austrijske kulture - "Adel Bloh-Bauer I" dugo je nazivana "austrijskom Mona Lizom". Kasnije, ona postaje simbol pravde - film Žena u zlatnom iz 2015. godine sa Helen Miren u glavnoj ulozi… »

Kako je Nikolić pokazao da je veći "radikal" od Šešelja

Nedeljnik 17.01.2017
Tomislav Nikolić očigledno iznerviran Vučićevim odlaganjem da se izjasni ko će biti kandidat SNS na predsedničkim izborima polako srlja u sve veće gafove. Ozbiljan predsednik to ne sme da radi, bez obzira koliki je politički ili lični ulog… »

Ivana Dimić: "Arzamas" je krajnje lična priča

Nedeljnik 17.01.2017
"Devet godina sam čuvala svoju bolesnu majku i sedam godina od tih devet pisala knjigu", rekla je dobitnica ovogodišnje NIN-ove nagrade. Ivana Dimić je 63. dobitnik NIN-ove nagrade za najbolji roman godine napisan na srpskom jeziku, i tek peta žena… »

Odlazak generala Trifunovića: Majka me je zaklela da nikoga u crno ne zavijem

Nedeljnik 17.01.2017
Odluka koju je doneo 22. septembra 1991. godine obeležila mu je ostatak života. Te subote general je predao kasarnu u Varaždinu sa velikom količinom naoružanja, među kojim su bili i tenkovi, kako bi spasao 280 vojnika i oficira, dok su mu žena i… »