Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 17.01.2017

Vučić sa delegacijom tri dana boravi na prestižnom Svetskom ekonomskom forumu u Davosu

Nova ekonomija 17.01.2017
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boraviće od 17. do 20. januara u Davosu, gde će učestovati na 47. godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma. Aleksandar Vučić će na marginama foruma imati odvojene susrete sa predsednikom Narodne… »

Uhapšen terorista koji je za Novu godinu napravio masakr u istanbulskom klubu

Nova ekonomija 17.01.2017
Uhapšen je napadač koji je u novogodišnjoj noći u Istanbulu ubio 39 ljudi u noćnom klubu "Reina", javlja Rojters pozivajući se na turske medije. Kako se navodi, Uzbekistanac Abdulkadir Mašaripov uhapšen je u zajedničkoj operaciji turske… »

Nikolić: Rekao sam da ćemo, ako treba, i ja i moji sinovi otići u rat

Nova ekonomija 17.01.2017
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je spreman da se povuče sa predsedničke pozicije ako Srbija, u slučaju ubijanja Srba na KiM, odćuti Albancima. Reagovanja evropskih zvaničnika na njegove izjave, nakon sednice Saveta za nacionalnu… »

Vučić: Nije realno da Vlada Srbije uvede sankcije Miloradu Dodiku

Nova ekonomija 17.01.2017
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nije realno da Vlada Srbije predsedniku Republike Srpske (RS) Miloradu Dodiku uvede sankcije. On je za RTS rekao da je od Amerikanca dobio informaciju o uvođenju sankcija Dodiku i dodao da misli da… »

Nikolić rekao Skatu da su SAD Srbiji napravile mnogo nevolja

Nova ekonomija 17.01.2017
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je sa ambasadorom SAD Kajlom Skatom. Nikolić je Skatu je rekao da razume da Amerika bezuslovno podržava nešto na čije stvaranje je direktno uticala i da je zvanični Vašington sprovođenjem svoje volje… »

Libek osudio prebijanje aktivista Inicijative mladih na tribini SNS-a

Nova ekonomija 17.01.2017
Libertarijanski klub Libek najoštrije je osudio prebijanje aktivista organizacije Inicijativa mladih za ljudska prava koji su protestovali protiv javnog učešća Veselina Šljivančanina, osuđenog ratnog zločinca, na večerašnjoj tribini Srpske… »

Kineski predsednik: Niko neće izaći kao pobednik iz trgovinskog rata

Nova ekonomija 17.01.2017
Kineski predsednik Si Đinping održao je veoma zapažen govor na Svetskom ekonomskom forumu, kao prvi kineski predsednik koji je došao u Davos. Đinping je dobio glasan aplauz prisutnih kada je izjavio da niko neće izaći kao pobednik iz trgovinskog… »

Milović: Mihajlović tražio hapšenje Kurka, Karleuša sam uradio foto-robot ubice

Nova ekonomija 17.01.2017
Suđenje optuženima za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu svedočenjem penzionisanog načelnika Uprave kriminalističke policije Rodoljuba Milovića. Milović je rekao da tokom istrage o ubistvu Ćuruvije… »

Radnik obezbeđenja krao Titove poklone iz muzeja, pa ih prodavao

Nova ekonomija 17.01.2017
Zbog krađe eksponata iz Muzeja istorije Jugoslavije prošle godine, uhapšen je radnik obezbeđenja te ustanove, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova. Uhapšen je radnik obezbeđenja koji je bio zadužen upravo za čuvanje eksponata… »

Knežević: U ovoj godini se očekuje 20.000 novih radnih mesta i 20 investitora

Nova ekonomija 17.01.2017
Ministar privrede Goran Knežević kaže da u ovoj godini očekuje više od 20.000 novih radnih mesta i dolazak oko 20 novih velikih investitora na srpsko tržište, prenosi Beta. "Prošlu godinu smatram izuzetno uspešnom, jer smo podržali 21… »