Izvor: Novi magazin/Društvo arhiva vesti 17.01.2017

Umro general bivše JNA Vladimir Trifunović

Novi magazin 17.01.2017
General bivše JNA Vladimir Trifunović preminuo je u 79. godini na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, prenela je danas regionalna TV N1. Trifunović je 22. septembra 1991. godine predao kasarnu u Varaždinu u Hrvatskoj sa velikom količinom… »

Incident u Beški na tribini SNS

Novi magazin 17.01.2017
Na tribini u Beški, kod Inđije, večeras je došlo je do incidenta i napada na aktiviste Inicijative mladih za ljudska prava kada je trebalo da govori Veselin Šljivančanin, koji je pred Haškim tribunalom osuđen za ratne zločine, javila je… »

Vulin: Više od 250 migranata sa autobuske stanice prihvatilo boravak u centrima

Novi magazin 17.01.2017
Više od 250 migranata prihvatilo je da budu premešteni iz baraka na autobuskoj stanici u prihvatne centre u Obrenovcu i Krnjači, kao i u druge centre širom Srbije, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja… »

Sutra hladno i oblačno sa snegom

Novi magazin 17.01.2017
U većem delu Srbije sutra se će biti pretežno oblačno, hladno i vetrovito, mestimično sa snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Više padavina očekuje se uveče i tokom noći na jugozapadu. Jutarnja temperatura od minus šest do… »

Ivanišević: U Srbiji oko 500 migranata van centara

Novi magazin 17.01.2017
Van izbegličkih centara u Srbiji je između 400 i 500 migranata, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu za rad Nenad Ivanišević i konstatovao da su ti ljudi, iz samo sebi znanih razloga odlučili da se smrzavaju. "To je mali broj ljudi koji… »

Smenjen načelnik novosadske policije

Novi magazin 17.01.2017
Dosadašnji načelnik novosadske policije Siniša Radaković je smenjen sa ove funkcije i na njegovo mesto je sada postavljen Milorad Šušnjić, saznaje 021. Šušnjić je proteklih 16 meseci bio načelnik policije u Subotici, a pre toga je radio u… »

BIA snimila razgovor osumnjičenih o likvidaciji Đukanovića

Novi magazin 17.01.2017
Ministarstvo pravde Crne Gore uputilo je nadležnim državnim organima Srbije molbu za izručenje srpskih državljana Nemanje Ristića i Predraga Bogićevića osumnjničenih za pripremu osujećenog teroristčkog napada na izborni dan u Crnoj Gori, objavio… »

Delo: Voz pokazao koliko je krhka stabilnost na Balkanu

Novi magazin 17.01.2017
Slovenački dnevnik Delo u današnjem broju piše da je incident sa vozom koji je iz Beograda krenuo u Kosovsku Mitrovicu pokazao koliko su krhki mir i stabilnost na Balkanu i da je mir u Evropi rezultat bolnih kompromisa. List ipak ocenjuje da je vojna… »