Izvor: OK radio arhiva vesti 17.01.2017

Iz stare fabrike izvukli 50 zmija!

OK radio 17.01.2017
Aktivisti udruženja "Zoo-planet" iz Niša spasili su pedeset zmija koje su pronašli radnici u bivšoj fabrici Elektronske industrije u Žitorađi tokom građevinskih radova. Zmije su bile u šahtu nekadašnje fabrike EI, u stanju hibernacije, a pošto… »

Niš: Polovina brakova završi razvodom

OK radio 17.01.2017
U Osnovnom sudu u Nišu u toku prošle godine razvedeno je 799 brakova i to 375 na osnovu tužbe jednog od supružnika, a 424 sporazumno, pokazuju podaci te ustanove. Broj razvedenih brakova u prošloj godini manji je u odnosu na pretprošlu godinu za 36… »

Treća sreća: Uhvaćen na licu mesta u pljački

OK radio 17.01.2017
Vranjska policija uhvatila je na delu I.M. (32) iz Vranja u prodavnici mešovite robe koju je uspeo da obije čak tri puta. Prema navodima policije, I. M. je u prethodne dve uspešne pljačke, iz prodavnice ukrao cigarete, alkoholna pića, prehrambene… »

Kad se poštuje zakon: Cvetkovićeva novi izvršni direktor

OK radio 17.01.2017
Nela Cvetković, doskorašnji piar „Komrada“ iz Vranja, imenovana je na mesto izvršnog direktora u tom javnom preduzeću. „Komrad“ do sada nije imao izvršnog direktora, a po rečima direktora Momira Stojiljkovića ovakva kadrovska rešenja… »

Popović na čelu Zavarivača

OK radio 17.01.2017
Vranje - Branislav Popović, aktuelni predsednik NO u „Jumku“, sada će obavljati i funkciju direktora „Zavarivača“, i to po zahtevu Ministarstva privrede. Popović kaže da će i dalje ostati na mestu predsednika NO „Jumka“, a da je u… »

Pazite gde bacate: Nove kante za staro smeće

OK radio 17.01.2017
Ukupno 170 kanti za plastiku i staklo postavio je „Komrad“ iz Vranja ispred ugostiteljskih objekata, kafana i kafića. Nela Cvetković, piar „Komrada“, navodi da je ova aktivnost sprovedena u okviru projekta „Razloži i odloži“, a… »

ROSU na severu Kosova - kršenje dogovora?

OK radio 17.01.2017
Zvaničnici Beograda i Prištine daju oprečne izjave o tome da li postoji usmeni dogovor u Briselu po kom specijalne kosovske jedinice ROSU nemaju pravo da budu na severu Kosova, a da za uzvrat na Kosovo neće biti poslato 1.000 pripadnika Vojske Srbije… »

Napadač iz Istanbula priznao zločin

OK radio 17.01.2017
Istanbul -- Uzbekistanski državljanin Abulkadir Mašaripov priznao je da je u novogodišnjoj noći u Istanbulu izvršio napad, saopštili su turski zvaničnici. Osumnjičeni je izvršio napad u ime Islamske države (ID), navodi se u saopštenju. Prema… »

Istanbul: Uhapšen napadač iz novogodišnje noći

OK radio 17.01.2017
Istanbul -- Uhapšen je napadač koji je u novogodišnjoj noći u Istanbulu ubio 39 ljudi u noćnom klubu "Reina", javlja Rojters pozivajući se na turske medije. Islamska država, koja je 2. januara preuzela odgovornost za napad, navela je da je taj… »

Britanski parlament ipak glasa o Bregzitu!

OK radio 17.01.2017
Britanski parlament će moći da glasa o konačnom sporazumu o izlasku zemlje iz EU, rekla je u uorak britanska premijerka Tereza Mej. Mej se našla pod velikim pritiskom poslanika koji traže veće pravo glasa kad je reč o istupanju iz Unije. "Mogu da… »