Izvor: Peščanik/Društvo arhiva vesti 17.01.2017

Porodična politika

Peščanik 17.01.2017
Prvog januara ove godine ukinut je povraćaj PDV-a za bebi opremu. Prema pisanju Danasa sada nije jasno šta treba da rade roditelji koji su sakupljali račune tokom prošle godine i koji bi trebalo da konkurišu za povraćaj PDV-a u februaru 2017. Iz… »

Zadnja pošta Bristol

Peščanik 17.01.2017
Njegova je adresa: hotel Bristol, Beograd, Srbija. Tu prima poštu, pisma, možda poneku razglednicu. Ali nije on neki stranac na proputovanju kroz Beograd, nije ni poeta koji je hotel izabrao kako bi stvarao u izolaciji i miru, jer nije on zapravo ni… »

Prvo pročitaj, pa zapljuni

Peščanik 17.01.2017
Nisam nameravala da branim Latinku Perović od napada Zlatka Pakovića. Nju najbolje brani njeno sopstveno delo, a napadi na nju najbolje sami govore o svojim piscima. A i ko bi sve to postigao? Braniti Latinku Perović od svakog napada, koji su naročito… »

Strategija belih bubrega

Peščanik 17.01.2017
Zamislite ovo: Tomislav Nikolić na belom konju ili belom tenku ulazi u Prištinu. Iza njega srpske trube i trupe, a pokoreni narod pun ljubavi baca cveće pod gusenice ili kopita. Predsednički izbori se odlažu na neodređeno vreme, Nikolić postaje… »