Izvor: Politika arhiva vesti 17.01.2017

Đoković lako prošao Verdaska

Politika 17.01.2017
Branilac titule, posle dva i po sata, sa 6:1, 7:6 (7:4), 6:2, stigao do drugog kola Otvorenog prvenstva Australije i meča sa Denisom Istominom. – „Znao sam da je drugi set ključan”. – Prvo kolo završeno bez ijednog većeg iznenađenja… »

Vučić se sastao sa Bajdenom u Davosu

Politika 17.01.2017
DAVOS/BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izrazio je uverenje da će odlazeći potpredsednik SAD Džozef Bajden lično preduzeti korake kada je u pitanju novonastala situacija između Beograda i Prištine, ali i da mu je preneo da je razočaran… »

Lavrov: Ne sme se dopustiti oružani sukob na Balkanu

Politika 17.01.2017
Snage kosovskih Albanaca ne treba da budu prisutne u oblastima na severu Kosova koje su naseljene Srbima, istakao je šef ruske diplomatije. MOSKVA – Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je danas da se napetost na Balkanu drastično povećava i… »

Preminuo general Vladimir Trifunović

Politika 17.01.2017
General bivše JNA Vladimir Trifunović preminuo je na Vojno medicinskoj akademiji u Beogradu, prenose danas beogradski mediji. General Trifunović biće sahranjen u Bosni i Hercegovini. Trifunović je 22. septembra 1991. godine predao kasarnu u… »

Nikolić: Ako oćutimo na ubijanje Srba neću biti predsednik

Politika 17.01.2017
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je spreman da se povuče sa predsedničke pozicije ako Srbija, u slučaju ubijanja Srba na KiM, odćuti Albancima, a reagovanja evropskih zvaničnika na njegove izjave, nakon sednice Saveta za nacionalnu… »

Hrvatska i Bugarska dale „zeleno svetlo” za poglavlje 26

Politika 17.01.2017
„Međuvladinu konferenciju očekujemo krajem februara ili u martu”, izjavila je ministarka Jadranka Joksimović. Hrvatska i Bugarska dale su zvanično „zeleno svetlo” za otvaranje poglavlja 26 u pregovorima sa Srbijom. Predstavnici ove dve zemlje… »

Putin: Hoće Majdan u Vašingtonu

Politika 17.01.2017
Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da vidi pokušaje u Sjedinjenim Američkim Državama da „delegitimizuju” novoizabranog predsednika Donalda Trampa upotrebom metode „majdanskog stila” koji je prethodno korišćen u Ukrajini. On je… »

Predsednik Nikolić ambasadoru SAD: Stvorili ste mnoge nevolje

Politika 17.01.2017
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa ambasadorom SAD Kajlom Skotom, kojem je rekao da razume da Amerika bezuslovno podržava nešto na čije stvaranje je direktno uticala i da je zvanični Vašington sprovođenjem svoje volje stvorio… »

Novosađanin stradao u požaru

Politika 17.01.2017
Novi Sad – U požaru koji je izbio u stambenoj zgradi u Ulici Oblačića Rada 11–13 u novosadskom naselju Detelinara smrtno je nastradao 82-godišnji Novosađanin P. G. Zbog otežanog disanja, potvrdila je portparolka novosadske hitne pomoći Biljana… »

Si Đinping: Vreme je za novi međunarodni poredak

Politika 17.01.2017
Kineski predsednik na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu predložio novi model pravičnijih globalnih privrednih odnosa, protiveći se trgovinskim ratovima i protekcionizmu. „Vremena su lomna i neizvesna: svet se danas uzda u Kinu”, tim rečima… »