Izvor: Politika/Društvo arhiva vesti 17.01.2017

Preminuo general Vladimir Trifunović

Politika 17.01.2017
General bivše JNA Vladimir Trifunović preminuo je na Vojno medicinskoj akademiji u Beogradu, prenose danas beogradski mediji. General Trifunović biće sahranjen u Bosni i Hercegovini. Trifunović je 22. septembra 1991. godine predao kasarnu u… »

„Greben” krenuo ka Smederevu, odbrana Đerdapa

Politika 17.01.2017
Preduzimaju se mere za odbranu od leda na rekama. Domaći ledolomac „Greben” isplovio je danas iz Beograda nizvodno ka Smederevu, kako bi se zajedno sa brodom potiskivačem „Bor” u naredna tri dana probio do Tekije. Plan je da „Greben” do… »

Stefanović, Vulin i Mali na visokim studijama bezbednosti

Politika 17.01.2017
Svečanost povodom početka usavršavanja polaznika Šeste klase Visokih studija bezbednosti i odbrane održana je u amfiteatru Centra za simulacije i učenje na daljinu Vojne akademije, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Načelnik Škole nacionalne… »

Migranti autobusima iz baraka u prihvatne centre

Politika 17.01.2017
Oko 250 migranata prihvatilo je poziv vlade Srbije da se premeste iz baraka na autobuskoj stanici i oni su autobusima koje je obezbedila vlada danas prebačeni u prihvatne centre u Obrenovcu i Krnjači, kao i u druge centre širom Srbije. „Na… »

I Tomo Zorić kandidat za direktora Agencije za borbu protiv korupcije

Politika 17.01.2017
Na konkurs za izbor direktora Agencije za borbu protiv korupcije, pošto je dosadašnja direktorka Tatjana Babić u decembru imenovana za sudiju Ustavnog suda, stiglo je 13 prijava. To je podatak zaključno sa ponedeljkom, a kako kažu u agenciji za naš… »

Generali i pukovnici RV i PVO preuzeli nove dužnosti

Politika 17.01.2017
U Ratnom vazduhoplovstvu i PVO u utorak su završene primopredaje dužnosti zamenika komandanta i komandanata brigada na osnovu ukaza predsednika Srbije o postavljenjima na nove dužnosti, saopštila je Vojska Srbije Brigadni general Duško Žarković… »

Učenici Matematičke gimnazije osvojili nove medalje

Politika 17.01.2017
Tim Matematičke gimnazije zabeležio je novu pobedu osvojivši prvu nagradu na međunarodnoj Žautikovska olimpijadi iz matematike, fizike i informatike u Alma Ati u Kazahstanu. Na takmičenju od 12. do 17. januara učestvovalo je 60 ekipa iz 17 država… »

Palma na Trampovom balu

Politika 17.01.2017
Meni je čak i hotel plaćen, a sigurno da Tramp nije lično naložio da mene zovu, kaže Dragan Marković Palma koji iz Vašingtonu gde prisustvovuje pratećim manifestacijama povodom ustoličenja 45. američkog predsednika. „Balovi prilikom… »

Lađari pozivaju državu da nabavi ili obnovi ledolomce

Politika 17.01.2017
Udruženje profesionalnih lađara Srbije apelovalo je na državu da u saradnji sa lađarskom strukom uradi nešto na obnovi ili nabavci ledolomaca, kao i po pitanju održavanja brodova posebne namene, jer je to pitanje ne samo prohodnosti plovnih puteva… »

Crni led

Politika 17.01.2017
Dogodilo se – ne ponovilo se, kažu mudri. A nama se izgleda stalno ponavlja. Tako nam se na Dunav ovog januara vratila 2012. godina. Izlomljene sante su pre pet godina, ali i sada uništile i oštetile veliki broj čamaca, brodića, pontona, splavova… »