Izvor: Pravda arhiva vesti 17.01.2017

Vučić se sastao sa Bajdenom u Davosu

Pravda 17.01.2017
Premijer Aleksandar Vučić sastao se danas u Davosu sa odlazećim potpredsednikom SAD Džozefom Bajdenom. Vučić je ranije najavio da će sa Bajdenom razgovarati o problemima sa kojima se Srbija susreće. - Mislim da će teme biti region, naši odnosi… »

Potvrđeno: Amerikanci uveli sankcije Dodiku, a evo i kako su ih opravdali! (video)

Pravda 17.01.2017
Sjedinjene Američke Države uvele su danas sankcije Miloradu Dodiku, predsedniku Republike Srpske. Američko Ministarstvo finanansija uvelo je večeras sankcije predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku navodeći da je razlog za to "opstruiranje… »

Lavrov oštro uz Srbiju: Albanski specijalci nemaju šta da traže na severu Kosova i Metohije!

Pravda 17.01.2017
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da ne sme doći do novog oružanog sukoba na Balkanu. - Nadam se da svi shvataju da to ne smemo dozvoliti - rekao je Lavrov na godišnjoj konferenciji za novinare o rezultatima rada Ministarstva… »

Zorana oštro: Nikolić zna zašto nema vojske na Kosovu

Pravda 17.01.2017
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović saopštila je da od najviših državnih zvaničnika očekuje da na provokacije Prištine odgovaraju mirno i mudro. Saopštenje je upućeno predsedniku Tomsilavu Nikoliću i u naslovu se navodi da je u pitanju… »

Šokantno svedočenje: Kad su ubili Arkana, dobili smo jasno naređenje od Legije!

Pravda 17.01.2017
Svedok saradnik Miladin Suvajdžić, zvani Đura Mutavi, rekao je u nastavku svedočenja pred Specijalnim sudom da pripadnici "zemunskog klana" stoje iza ubistva novinara Slavka Ćuruvije, ali i ubistava bivšeg direktora JAT-a Živorada Žike Petrovića… »

Incko: Neću da se izvinim ni Dodiku ni Ivaniću!

Pravda 17.01.2017
Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko kaže da se neće izviniti ni Miloradu Dodiku ni Mladenu Ivaniću, zbog izjave u kojoj je Republiku Srpsku uporedio sa NDH. - Ja se gospodinu Dodiku i gospodinu Ivaniću neću izvinjavati - rekao je Incko, navodeći… »

"Zbog Vučićevih jakih nerava nema rata u Evropi"

Pravda 17.01.2017
Samo zbog miroljubivosti i jakih nerava koje je ispoljilo rukovodstvo Srbije i lično Aleksandar Vučić, nije došlo do oružanog konflikta u centru Evrope. To je izjavio zamenik sekretara Generalnog saveta „Jedinstvene Rusije“ i član Komiteta… »

Kolinda: Sa Tuđmanom smo ostvarili san, Jugoslavija je...

Pravda 17.01.2017
Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je da se u Hrvatskoj mnogo bolje živi nego u bivšoj Jugoslaviji. Ona svim jugonostalgičarima prepručuje da se na jedan dan vrate u te dane kako bi uvideli koje bi im sve slobode bile ukinute… »

Tači nastavlja da preti: Naše snage je trenirao NATO i potpuno su spremne!

Pravda 17.01.2017
Šef šiptarskih okupacionih vlasti na Kosmetu Hašim Tači danas je razgovarao sa komandantom takozvanih "Bezbednosnih snaga Kosova" (BSK) Rahmanom Ramom, sa kojim je, kako je saopšteno na Tačijevom zvaničnom sajtu, "razgovarao o dostignućima BSK i o… »

Izetbegović preti: Nikoliću ću reći sve u lice!

Pravda 17.01.2017
Bošnjački član Predsedništva BiH i lider SDA Bakir Izetbegović izjavio je da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić dobrodošao u Sarajevo kad god odluči da dođe. Izetbegović je dodao da će to biti prilika da mu, kako je rekao, u lice kaže da… »