Izvor: Pravda/Svet arhiva vesti 17.01.2017

Lavrov oštro uz Srbiju: Albanski specijalci nemaju šta da traže na severu Kosova i Metohije!

Pravda 17.01.2017
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da ne sme doći do novog oružanog sukoba na Balkanu. - Nadam se da svi shvataju da to ne smemo dozvoliti - rekao je Lavrov na godišnjoj konferenciji za novinare o rezultatima rada Ministarstva… »

Tereza Mej jasna: Ne želimo ništa od EU!

Pravda 17.01.2017
Među 12 prioriteta za „bregzit“ britanske premijerke Tereze Mej su i napuštanje jedinstvenog tržišta Evropske unije i carinske unije. Mejova će u utorak izložiti plan za predstojeće pregovore o „bregzitu“ i predstaviće svojih 12 ciljeva za… »

Bitka za Deir Ez zor: Napadaju i teroristi i SAA! Avioni bombarduju bez prestanka! (mapa)

Pravda 17.01.2017
Opkoljene jedinice Sirijske arapske armije u Deir Ez Zoru nemaju više gde da se povuku. Preostala im je samo bespoštedna borba do konačnog sloma terorističke ofanzive ili herojska smrt na dalekom istoku Sirije. Teroristi u Deir Ez Zoru ne uspevaju da… »

Kina brani globalizam od amerike: Evo šta je Si Đinping poručio Trampu iz Davosa

Pravda 17.01.2017
Kineski lider Si Đinping nastupio je na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu i pokušao da "smiri strasti" u odnosima sa Sjedinjenim Državama. Kako se procenjuje, kineski predsednik je nastupio sa namerom da izbegne trgovinski rat između dve zemlje. Si… »

Ofanziva je počela: SAA krči put kroz seoske oblasti na istoku Alepa (foto/mapa)

Pravda 17.01.2017
Po prvi put ove godine, Sirijska armija proširila je teritoriju pod svojom kontrolom u istočnim oblastima pokrajine Alepo. U brzom napadu koji je usledio nakon opsežnih artiljerijskih udara jedinice SAA predvođene Tigrovim snagama i Republikanskom… »

Zbogom evro!

Pravda 17.01.2017
Evro može da nestane za deset godina ukoliko ne bude značajnih ekonomskih reformi, kaže Emanuel Makron, bivši francuski ministar ekonomije. - Istina koju svi moraju da prihvate jeste da je evro nepotpuna valuta i da ne može da traje bez velikih… »

Novi masakr: Saudijski brod otvorio vatru na jemenske civile!

Pravda 17.01.2017
Ratni brod saudijske mornarice otvorio je vatru na selo u Madbanah distriktu, u provinciji Taiz. Tom prilikom je najmanje 10 civila izgubilo živote. Još jedan u nizu nediskriminativnih napada saudijske vojske na jemenski narod prouzrokovao je i desetine… »

Iračke snage bezbednosti nastavljaju oslobađanje Mosula (video/mapa)

Pravda 17.01.2017
Iračke snage bezbednosti preuzele su kontrolu nad još 3 distrikta Mosula u provinciji Niniva, javljaju provladini izvori. U toku prethodne noći pripadnici iračkih bezbednosnih snaga uspeli su da oslobode Al Šortu, Nabi Junus i Al Šarkiju. Ti uspesi… »

Dirljivi snimak iz donbasa: Evo zašto ukrajinska vojska nije dobrodošla (video)

Pravda 17.01.2017
Pres služba Ministarstva odbrane DNR objavila je promotivni video u kome su želeli da istaknu da njihovi pripadnici štite decu i civile od ukrajinske agresije. Radnja videa se odigrava na dečijem igralištu koje zauzima ukrajinska vojska, a onda… »

Zapad nema odbranu od ovoga: „Topolj M“ testiran, pogađa svaku metu na planeti! (video)

Pravda 17.01.2017
Raketa „Topolj M“, lansirana je 16. januara sa kosmodroma „Pleseck“. Ona je pogodila uslovnu metu na poligonu na poluostrvu Kamčatka, saopštio je departman za informacije i masovne komunikacije Ministarstva odbrane. „Šesnaestog januara 2017… »