Izvor: Press/Društvo arhiva vesti 17.01.2017

Danas oblačno i hladno, do dva stepena

Press 17.01.2017
U Srbiji će danas biti pretežno oblačno, hladno i vetrovito vreme, mestimično sa snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Foto:B92.net Više padavina očekuje se u jugozapadnim, zapadnim i istočnim krajevima. Duvaće umeren i jak… »

"Zimski uslovi, novi sneg i temperature ispod nule"

Press 17.01.2017
Predstoji period koji će prema najavama RHMZ obeležiti zimski uslovi vožnje, sa novim snežnim pokrivačem i temperaturama koje će biti ispod nultog podeljka. Foto:B92.net To će svakako na pojedinim deonicama biti uzrok usporene vožnje, saopštio je… »

Od čega je umrla mala sara (2) iz svilajnca? Inspekcija zaključila da nema protokolarnih propusta

Press 17.01.2017
Spoljašnja inspekcija Doma zdravlja u Svilajncu zaključila je da nema protokolarnih propusta u radu Dečijeg dispanzera i Hitne pomoći Doma zdravlja u Svilajncu u lečenju devojčice Sare Trifunović (2,5) koja je 9. januara prevezena u Jagodinu u… »

Da li nas mačke kažnjavaju kad uriniraju po stvarima?

Press 17.01.2017
Mnogim vlasnicima nije strano da se njihove mačke ljute, budu uznemirene i prkosne – posebno kada uriniraju po stvarima i nameštaju. Da li nas mačke time kažnjavaju, zašto to rade? foto: b92.net Naime, mačke nisu pakosne. One sigurno jesu pametne… »

Oprezno: Detoksikacija može da bude opasna

Press 17.01.2017
Britanski lekari upozorili su da radikalne detoksikacije organizma, naročito posle praznika i prekomernog uživanja u hrani i piću, mogu da budu izrazito štetne po zdravlje. Foto:B92.net Britanski lekari upozorili su da radikalne detoksikacije… »

Evo zašto kupljenu odeću uvek morate oprati pre nošenja

Press 17.01.2017
Stručnjaci upozoravaju da odeća na putu od fabrike do prodavnice prođe kroz previše ruku, često se skladišti u neprimerenim uslovima, a pre kupovine isproba je mnoštvo ljudi. Upravo zbog toga odeća može biti izvor širenja raznih infekcija… »

Raj za vegane: Istraživači napravili algu s ukusom slanine

Press 17.01.2017
Istraživači u Oregon Stejtu patentirali su novu vrstu morske alge koja, kada se skuva, ima ukus slanine. Foto:B92.net Morska alga, oblik crvene morske alge, izgleda kao pomalo providna zelena salata. Ona takođe sadrži duplu hranljivu vrednost kelja i… »

Superbakterija otporna na sve ubila ženu

Press 17.01.2017
Žena iz Nevade preminula je nakon infekcije superbakterijom, koju američki lekari nisu uspeli da suzbiju iako su iskoristili sve raspoložive vrste antibiotika, piše "Independent". Foto:B92.net Kako se navodi, 70-godišnja žena je "zakačila"… »

Čovek je pao, slomio vrat i smrzavao se u snegu, a onda je u spas dotrčao njegov ljubimac

Press 17.01.2017
Amerikanac po imenu Bob bio je na ivici smrti 31. decembra prošle godine, a to što je i dalje u životu može da zahvali svom zlatnom retriveru Kelsiju. foto: blic.rs Naime, Bob je poslednjeg dana 2016. godine izašao u dvorište svoje kuće u Mičigenu… »

Koliko bi zaista vode trebalo da pijemo?

Press 17.01.2017
Moderna nauka, masovni mediji i svakakva istraživanja često znaju da dovedu obične ljude u zabludu oko najobičnijih tema, a jedna od njih je i količina vode koju bi svako od nas trebalo da svakodnevno unosi. Foto:B92.net Dugo je važilo pravilo "osam… »