Izvor: Ritam grada Kg/Regioni arhiva vesti 17.01.2017

UMMUS raspisao konkurs za izložbe

Ritam grada Kg 17.01.2017
Kulturni centar UMMUS (Umetničko i moralno usavršavanje), raspisao je konkurs za samostalne i grupne izložbe u svojoj Galeriji za izlagačku 2017. godinu. Pozvani su svi zainteresovani likovni, primenjeni i multimedijalni akademski umetnici, kao i… »

Štab za vanredne situacije zaključio da grad normalno funkcioniše

Ritam grada Kg 17.01.2017
Sve službe na teritoriji grada Kragujevca normalno funkcionišu, grad je uredno snabdeven vodom, strujom i grejanjem – zaključak je Štaba za vanredne situacije koji je na današnjoj vanrednoj sednici razmatrao stanje u gradu i mogućnosti za… »

Kragujevac ustupio zemljište za Palatu pravde

Ritam grada Kg 17.01.2017
Grad Kragujevac preneo je, bez naknade, u javnu svojinu Republike Srbije svoju parcelu u blizini Pravnog i Ekonomskog fakulteta. Ugovor o prenosu neizgrađenog građevinskog zemljišta danas su potpisali gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić i v.d… »

Bivše demokrate ušle u gradsku vlast

Ritam grada Kg 17.01.2017
Bivši članovi Demokratske stranke, sada okupljeni u “Jakoj Šumadiji”, kako se i pretpostavljalo, ubuduće će obavljati funkcije u lokalnoj vlasti u Kragujevcu. Novi pomoćnik gradonačelnika za nadzor u investicijama u vanprivrednim delatnostima… »

Izložba „Pank portreti dinastije Obrenović“

Ritam grada Kg 17.01.2017
Narodni muzej Kragujevac i Istorijski muzej Srbije otvoriće izložbu „Pank portreti dinastije Obrenović“, danas od 18 časova, u Konaku kneza Mihaila Obrenovića. Izložba je koncipirana kao autorska izložba profesora dr Aleksandra Leke… »

Iza kulisa daVideo produkcije

Ritam grada Kg 17.01.2017
DaVideo kao produkcija postoji skoro dve godine, od februara 2015. godine. Vlasnik David Ljubenović je u svojim ranijim godinama imao dosta solo projekata, dok nije skupio tim ljudi koji danas čine daVideo. Scenario za svaki spot smišlja on, ali je… »

„Radoznalo slonče“ u Pozorištu za decu

Ritam grada Kg 17.01.2017
Sutra u 18 sati predstava „Radoznalo slonče“ (uzrast 5+ godina) naći će se na sceni kragujevačkog Pozorišta za decu. Adaptaciju teksta Radjarda Kiplinga i režiju potpisuje Todor Valov, dok se zasluge za scenario i kreaciju lutaka, maski i… »

Skupština ŽRK Radnički ukazala poverenje Upravnom odboru

Ritam grada Kg 17.01.2017
Na zahtev trećine delegata, juče je održana vanredna skupština Ženskog rukometnog kluba „Radnički“, u prostorijama kluba. Pored formiranja skupštinskih tela (verifikacione komisije, radnog predsedništva,nadzornog odbora…) jedna od tačaka… »