Izvor: RTS/Društvo arhiva vesti 17.01.2017

Umro general bivše JNA Vladimir Trifunović

RTS 17.01.2017
General bivše JNA Vladimir Trifunović preminuo je u 79. godini na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, potvrđeno RTS-u. Trifunović je 22. septembra 1991. godine predao kasarnu u Varaždinu u Hrvatskoj, sa velikom količinom naoružanja… »

Inicijativa mladih: Napad na naše aktiviste u Beški

RTS 17.01.2017
Aktivisti Inicijative mladih došli su na Tribinu u Beški, koju je organizovala SNS, na kojoj je govorio haški osuđenik Veselin Šljivančanin i kako prenose mediji dogodio se incident u kome su povređeni kada ih je napala grupa prisutnih. Direktorka… »

"Greben" krenuo ka Smederevu u odbranu Đerdapa

RTS 17.01.2017
Domaći ledolomac "Greben" isplovio je iz Beograda nizvodno ka Smederevu, kako bi se zajedno sa brodom potiskivačem "Bor" u naredna tri dana probio do Tekije. Pomoćnik ministra za vodeni saobraćaj Veljko Kovačević ističe da se na taj način brani… »

Stefanović, Vulin i Mali polaznici Visokih studija bezbednosti

RTS 17.01.2017
Ministar odbrane Zoran Đorđević čestitao je polaznicima 6. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane na prilici da budu na tim studijama koje su, kako je istakao, postavljene jer su potrebne Srbiji, njenom sistemu bezbednosti i odbrane. U šestoj… »

Vremenska prognoza – 18. januar

RTS 17.01.2017
U sredu oblačno, hladno i vetrovito, mestimično sa snegom. Više padavina uveče na jugozapadu. Vetar umeren i jak, na istoku i na planinama povremeno olujni, istočni i severoistočni uz stvaranje nanosa. Najviša dnevna temperatura od -3 do 0 stepeni.… »

Ivanišević: U prihvatnim centrima ima mesta za svakog migranta koji želi smeštaj

RTS 17.01.2017
Uprkos hladnom vremenu, oko 500 migranata i dalje odbija da uđe u prihvatne centre, iako u njima ima mesta za sve i svi koji žele tu mogu da dobiju odgovarajuću pomoć, kažu u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Ovog… »

Odloženo ročište Puzigaći za 27. februar

RTS 17.01.2017
Ponovljeni sudski proces Dejanu Puzigaći zbog optužbi za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona u Beogradu 2009. godine odložen je za 27. februar u Višem sudu u Beogradu. Pripremno ročište je odloženo jer branilac Dejana Puzigaće nije uredno… »

Nedostaju krvne grupe A i nulta pozitivna

RTS 17.01.2017
Institut za transfuziju krvi Srbije saopštila je da su rezerve krvi smanjene zbog manjeg odziva građana u organizovanim akcijama, što je uobičajeno u ovom periodu godine zbog niskih temperatura, učestalih respiratornih infekcija i sezone zimskih… »

Napadnuta pomoćnica javnog izvršitelja

RTS 17.01.2017
Komora javnih izvršitelja saopštila je da je pomoćnica javnog izvršitelja Vojka Janjić verbalno i fizički napadnuta kada je dužniku pokušala da uruči rešenje o izvršenju. U saopštenju Komore javnih izvršitelja istaknuto je da je napad na… »

Tomo Zorić kandidat za šefa Agencije za borbu protiv korupcije

RTS 17.01.2017
Jedan od desetak kandidata za novog direktora Agencija za borbu protiv korupcije je sekretar Državnog veća tužilaca Tomo Zorić, saznaje "Tanjug". Zorić je široj javnosti poznat kao nekadašnji portparol specijalnog tužilaštva, a kasnije i… »