Izvor: RTS/Regioni arhiva vesti 17.01.2017

Spasene zmije iz stare farike

RTS 17.01.2017
Aktivisti udruženja "Zoo-planet" iz Niša spasili su pedeset zmija koje su pronašli radnici u bivšoj fabrici Elektronske industrije u Žitorađi tokom građevinskih radova. Zmije su bile u šahtu nekadašnje fabrike EI, u stanju hibernacije, a pošto… »

Kragujevac ustupio zemljište za Palatu pravde

RTS 17.01.2017
Grad Kragujevac preneo je, bez naknade, u javnu svojinu Republike Srbije parcelu u blizini Pravnog i Ekonomskog fakulteta. Na parceli površine oko dva hektara biće izgrađen novi objekat svih pravosudnih organa u Kragujevcu. Reč je, o inicijativi… »

Proizvodnja kala u Glogonju

RTS 17.01.2017
Marko Jaćimović i Srećan Krstić iz Glogonja gaje kale. U ovim zimskim mesecima najveći im je problem kako održati cveće na temperaturama u minusu. Za to je potrebno dosta vremena i ulaganja, ali se isplati. Marko Jaćimović iz Glogonja je po… »

Saradnja poljoprivrednika Topole sa Kinom

RTS 17.01.2017
U okviru posete Srbiji, privredno-politička delegacija iz Kine predvođena ministrom poljoprivrede Han Čagfuom boravila je i u opštini Topola. Ugostili su ih najveći stočari, proizvođači vina, prerađivači voća i povrća. Porodica Nikolić… »

Beogradski atlas Jovana Cvijića u Nišu

RTS 17.01.2017
Izložba "Beogradski atlas Jovana Cvijića", koja je premijerno postavljena u Galeriji SANU u novembru 2015. povodom 150 godina od rođenja našeg geografa, sinoć je otvorena u niškoj galeriji Sinagoga. Školovao se u inostranstvu a stečeno znanje… »

Porodila se u kući zbog snega

RTS 17.01.2017
Milijana Radulović iz zaseoka Dolovo kod Ušća, porodila se jutros oko 7 časova u svojoj kući. Na svet je donela zdravu devojčicu. Ekipa Zdravstvene stanice iz Ušća je nakon porođaja, uz velike napore, izvukla porodilju i bebu iz Dolova jer su… »

Poreklo muzičkih instrumenata kod Srba

RTS 17.01.2017
U Narodnom muzeju u Kragujevcu promovisana je knjiga sa pratećom izložbom, pod nazivom "Poreklo muzičkih instrumenata kod Srba". Mnogi instrumenti, koji se i danas koriste, imaju začetke u praistoriji, dok se drugi pojavljuju, usled mešanja sa drugim… »

Sporni školski odbor prokupačke Tehničke škole

RTS 17.01.2017
Umesto tri člana za novi školski odbor Tehničke škole "15. maj" u Prokuplju, na koliko je po zakonu imala pravo, SO Prokuplje je predložila i imenovala šest. Dok u lokalnoj samoupravi tvrde da predlog nastavničkog veća, zbog manjkavosti, nije… »

Meštani zbrinuti u Prihvatnom centru

RTS 17.01.2017
U Trgovištu i Vladičinom Hanu ukinuta je vanredna situacija, ali je i dalje na snazi u planinskim selima u okolini Vranja gde žive uglavnom stari i bolesni ljudi. Zbog visokog snega i hladnoće, 13 osoba među kojima su i deca, smešteno je u Prihvatni… »