Izvor: RTV/Društvo arhiva vesti 17.01.2017

Preminuo general Vlado Trifunović

RTV 17.01.2017
BEOGRAD - General Jugoslovenske narodne armije (JNA) Vladimir Vlado Trifunović preminuo je u nedelju na Vojno medicinskoj akademiji u Beogradu, saznaje N1. General Trifunović biće sahranjen u Bosni i Hercegovini. Uzrok smrti, kao i datum i vreme… »

Ministri na studijama odbrane

RTV 17.01.2017
BEOGRAD - Polaznici 6. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane, među kojima su ministri Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, obeležili su danas početak studija na svečanosti u Vojnoj Akademiji. Ministar… »

"Srbija ne deportuje migrante u Bugarsku ili Makedoniju"

RTV 17.01.2017
BEOGRAD - Negde do 1.500 migranata u Srbiji ne žele da uđu u sistem i da se opredele za ono što im nevladine organizacije i državne institucije nude, a to je smeštaj u jednom od 17 objekata, gde postoje grejanje, mogućnost da se okupaju i dobiju… »

Odloženo ročište Puzigaći za 27. februar

RTV 17.01.2017
BEOGRAD - Ponovljeni sudski proces Dejanu Puzigaći zbog optužbi za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona u Beogradu 2009. godine odloženo je danas za 27. februar u Višem sudu u Beogradu. Pripremno ročište je odloženo jer branilac Puzigaće nije… »

Komora: Napadnut pomoćnik javnog izvršitelja

RTV 17.01.2017
BEOGRAD - Komora javnih izvršitelja saopštila je danas da je pomoćnik javnog izvršitelja Vojka Janjić verbalno i fizički napadnuta kada je dužniku pokušala da uruči rešenje o izvršenju, ukazujući da je napad na izvršitelje ujedno napad na… »

Šljivančanin: Za odbranu Haradinaja osam miliona dolara

RTV 17.01.2017
BEOGRAD - Nekadašnji vođa OVK Ramuš Haradinaj imao je poseban tretman u haškom pritvoru, rekao je Večernjim novostima nekadašnji oficir JNA Veselin Šljivančanin i istakao da su Idriz Baljnjaj i Ljahiju Brahimaj 2005. u Hag doputovali "redovnom… »

Šta tačno predstavljaju hotelske zvezdice

RTV 17.01.2017
NOVI SAD - Da li ste ikada razmišljali o tome šta označavaju zvezdice pored naziva hotela? Osnovnu razliku svi znamo - više zvezdica, luksuzniji hotel. Međutim, da li ste znali da se iza svih tih zvezdica kriju određeni standardi koje hoteli treba… »

Pripremite starije dete na dolazak bebe

RTV 17.01.2017
NOVI SAD - Dolazak nove bebe na svet je srećan i veseo događaj, ali ako već imate dete, starijem bratu ili sestri ovo može proizvesti osećaj srceparajuće ljubomore i zbunjenosti. Za vreme trudnoće pokušajte detetu dati vremenske odrednice kad bi… »

Gangsteri kao turistička atrakcija

RTV 17.01.2017
NOVI SAD - Širom sveta otvaraju se muzeji posvećeni kriminalu i špijunima. Zločin i kazna danas su postali turistička atrakcija, pa se otvaraju muzeji posvećeni nekada okrutnim zlikovcima. Korisno je posetiti ih, jer se tako na najbolji način vidi… »

Akcije dobrovoljnog davanje krvi u Opovu i Sefkerinu

RTV 17.01.2017
OPOVO, SEFKERIN - Institut za transfuziju krvi Srbije i Crveni krst Opovo u sredu 18. januara organizovaće dve akcije dobrovoljnog davanja krvi - u prostorijama Osnovne škole u Opovu i u Ambulanti u Sefkerinu. Akcija u Opovo realizovaće se u periodu od… »