Izvor: SEEbiz arhiva vesti 17.01.2017

Nikolić: Slanje vojske zaključak Saveta za bezbednost

SEEbiz 17.01.2017
BEOGRAD - Mi ne zveckamo oružjem, rekao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić u intervjuu Kuriru i dodao da je EU trebalo da reaguje kada je "skoro minirana pruga". On je dodao da je izjava o slanju vojske na Kosovo zaključak Saveta za nacionalnu… »

Beogradska berza: Oporavak indeksa, obveznice podigle promet

SEEbiz 17.01.2017
BEOGRAD - Danas je zabeležena ukupna realizacija od 128,8 miliona RSD (1 milion EUR), a gro prometa su zauzele državne hartije od vrednosti. Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15, zabeležio je oporavak od 0,4% na 715,2 poena. Najprometnija akcija na… »

Vujović: Investitorima atraktivne srpske obveznice

SEEbiz 17.01.2017
BEČ - Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je danas da su srpske obveznice atraktivne za investitore, jer je i njima jasno da je odnos između prinosa i rizika na tim hartijama veoma dobar. "Rizik trajno pada, a prinos je dobar", konstatovao je… »

Scott Nikoliću: Svi u regionu treba da izbegavaju povišenu retoriku

SEEbiz 17.01.2017
BEOGRAD - Američki ambasador Kyle Scott u razgovoru s predsednikom Tomislavom Nikolićem rekao je da svi u regionu treba da izbegavaju "povišenu retoriku", pošto je stabilnost preduslov za napredak, saopštila je danas Ambasada SAD. Ambasada je navela… »

Vučić zabranio ministrima da komentarišu dešavanja u regionu

SEEbiz 17.01.2017
BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić zabranio je svim ministrima, državnim funkcionerima i službenicima da do daljeg komentarišu dešavanja u regionu, preneo je danas beogradski Blic. Prema nezvaničnim saznanjima Blica, Vučić se na to… »

Dolar pod prodajnim pritiscima

SEEbiz 17.01.2017
LONDON - Dolar je u utorak ponovo oslabio na međunarodnim tržištima, zbog bojazni ulagača vezanih za protekcionističke mjere novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa, dok se funta donekle stabilizirala uoči govora premijerke Therese May… »

Provokacija vozom: Vučić kao piroman i mirotvorac

SEEbiz 17.01.2017
BEOGRAD - Vlast u Srbiji je na slučaju šarenog voza pokazala kako ume da istovremeno kreira neki problem, pa da se onda pojavljuje kao neko ko će taj problem da reši. To je veoma opasno rešenje... Situacija sa šarenim vozom na relaciji Beograd –… »

ECA: EU treba činiti više protiv nepotrebnog bacanja hrane

SEEbiz 17.01.2017
ZAGREB - Iako postoji niz politika EU‑a u okviru kojih se nude mogućnosti za borbu protiv nepotrebnog bacanja hrane, te se mogućnosti ne iskorištavaju, ocjenjuje se u novom izvješću Europskog revizorskog suda (ECA). Dosadašnje su mjere i dalje… »

Vlada Kantona Sarajevo ponovo intervenisala, odgođena aukcija za GRAS-ova vozila

SEEbiz 17.01.2017
SARAJEVO - Javna aukcija za prodaju tramvaja i autobusa GRAS-a radi naplate duga, zakazana za sutra, ponovo je ogođena na intervenciju i Vlade Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Uprave za indirektno oporezivanje. Aukcija na kojoj je trebalo da se prodaju… »

Sve dublja hrvatska dužnička rupa

SEEbiz 17.01.2017
KOLUMNA - Prekjučer smo proslavili 25 godina od priznavanja Hrvatske. Sve ove godine prisutnosti i ''priznatosti'' političari su obećavali da će od Hrvatske stvoriti ''malu Švicarsku''. Godine prolaze, sve dalje smo od ratnih vremena, a jedino što… »