Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 17.01.2017

SAD uvele sankcije Dodiku zbog opstrukcije Daytona

Slobodna Evropa 17.01.2017
Na zvaničnoj internet stranici američkog Ministarstva finansija potvrđeno je da su predsjedniku Republike Srpske (RS) Miloradu Dodiku uvedene sankcije. Dodikovo ime izlistano je na zvaničnoj internet stranici Ureda za kontrolu imovine stranaca (Office… »

Uhapšen Uzbekistanac osumnjičen za napad u Istanbulu

Slobodna Evropa 17.01.2017
Turske vlasti saopćile su da su uhapsile osobu za koju vjeruju da je ubila 39 ljudi, a više od 70 ranila u noćnom klubu u Istanbulu na Novu godinu. Guverner Istanbula je potvrdio da je muškarac iz Uzbekistana, te da je obučavan u Afganistanu… »

Odlazak generala Trifunovića: Nepriznati heroj

Slobodna Evropa 17.01.2017
Bivši general JNA Vladimir Vlado Trifunović preminuo je u nedelju na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu. General Trifunović biće sahranjen u Bosni i Hercegovini. Podsetimo, general Trifunović je 22. septembra 1991. godine, kada se našao u… »

Prekinuta potraga za malezijskim avionom

Slobodna Evropa 17.01.2017
Potraga za malezijskim putničkim avionom Boing 777, koji je nestao 2014. godine, je prekinuta. Kako su zvaničnici Australije, Malezije i Kine saopštili, odluka je doneta sa tugom, nakon što je 120.000 kvadratnih metara pretraženo bez uspeha. Ipak… »

Incko: Bez izvinjenja Dodiku i Ivaniću

Slobodna Evropa 17.01.2017
Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko kaže da se neće izviniti ni Miloradu Dodiku ni Mladenu Ivaniću, zbog izjave u kojoj je Republiku Srpsku uporedio sa NDH. "Ja se gospodinu Dodiku i gospodinu Ivaniću neću izvinjavati", rekao je Incko TV 1… »

Izetbegović: Nikolić je dobrodošao u Sarajevo

Slobodna Evropa 17.01.2017
Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH u intervjuu za sarajevski list “Faktor” je izjavio da će se predsjednik RS Milorad Dodik i Tomislav Nikolić, predsjednik Srbije, morati pomiriti sa zajedničkom realnošću, ‘naročito imajući u vidu… »

Orkanska bura zahvatila Istru, Primorje i Dalmaciju

Slobodna Evropa 17.01.2017
Orkanska bura zahvatila je područje Istre, Primorja i Dalmacije u Hrvatskoj, a za sjevernu Dalmaciju objavljen je crveni meteoalarm zbog veoma opasnog vremena i rizika od štete za obalnu infrastrukturu. U prekidu su brojne brodske linije, dijelovi… »

Ugljanin zatražio od Vlade Srbije pravnu sigurnost za Bošnjake

Slobodna Evropa 17.01.2017
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin zatražio je danas u Novom Pazaru od državnih organa i Vlade Srbije pravnu sigurnost za Bošnjake i njihovu jednakost pred zakonom. On je na protestnom skupu “Za pravnu sigurnost… »

Makedonska hajka na Soroša

Slobodna Evropa 17.01.2017
U Makedoniji traje intenzivna i agresivna kampanja protiv nevladinih organizacija koje finansira Fond otvoreno društvo Džordža Soroša, a koju je lider vladajuće partije VMRO DPMNE Nikola Gruevski indirektno najavio odmah nakon izbora. Razlozi su… »

BIA navodno snimila razgovor osumnjičenih o likvidaciji Đukanovića

Slobodna Evropa 17.01.2017
Ministarstvo pravde Crne Gore uputilo je nadležnim državnim organima Srbije molbu za izručenje srpskih državljana Nemanje Ristića i Predraga Bogićevića osumnjičenih za pripremu osujećenog terorističkog napada na izborni dan u Crnoj Gori… »