Izvor: Srbija danas arhiva vesti 17.01.2017

Promene u vrhu policije: Smenjen načelnik novosadske policije Siniša Radaković

Srbija danas 17.01.2017
Na njegovo mesto postavljen Milorad Šušnjić... Dosadašnji načelnik novosadske policije Siniša Radaković je smenjen sa ove funkcije i na njegovo mesto je sada postavljen Milorad Šušnjić. Šušnjić je proteklih 16 meseci bio načelnik policije u… »

Srbija će biti zavejana! Slede nam sneg i ledeni dani, a evo i kada će doći kraj našim mukama

Srbija danas 17.01.2017
Temperatura neće prelaziti u plus. Danas će biti pretežno oblačno, hladno i vetrovito, mestimično sa snegom. Više padavina u jugozapadnim, zapadnim i istočnim krajevima. Vetar umeren i jak, istočni i severoistočni, na istoku i na planinama… »

Đacima se uzimaju mobilni telefoni: Nema više korišćenja na časovima?!

Srbija danas 17.01.2017
Srbija po ugledu na Nemačku. Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević kaže da bi učenicima trebalo da se uzimaju mobilni telefoni na početku nastave i da im se vraćaju tek na kraju kako bi bolje pratili na času. Naime, u… »

Savetnik Kremlja otkriva: Putin u Srbiji razmešta raketni štit S-400

Srbija danas 17.01.2017
Senzacionalno otkriće iz vrha države. Vladimir Putin mogao bi da u Srbiji razmesti deo ruskog antiraketnog štita! Kao odgovor na ekspanziju NATO u Evropi, u Moskvi se ozbiljno razmatra instaliranje protivraketnog sistema S-400 na teritoriji… »

Premijer o Davosu: Učiniću sve da ojačam poziciju Srbije u svetu

Srbija danas 17.01.2017
Srbija će ove godine imati "najdinamičniju i najvažniju godinu u Davosu" Premijer Srbije Aleksandar Vučić je izjavio danas da je ovo najvažnija godina za našu zemlju na Svetskom ekonomskom forumu, kao i da će u Davosu razgovarati sa predsednikom… »

Mirno u Beogradu: Bez saobraćajnih nesreća u toku noći

Srbija danas 17.01.2017
Ekipa Hitne pomoći je do 7.00 časova intervenisala 126 puta. Na ulicama Beograda protekle noći nije se dogodila nijedna saobraćajna nezgoda zbog koje je bila neophodna intervencija Hitne pomoći, rečeno je danas u toj službi. Portparolka Hitne… »

Vučić: Nije realno da Srbija uvede sankcije Dodiku

Srbija danas 17.01.2017
Premijer Srbije negirao mogućnost da se Srbija pridruži sankcijama protiv predsednika Republike Srpske. Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije realno očekivati da Srbija zamrzava imovinu i ne dozvoli ulazak predsednika Repubike… »

Tači upozorava: Vojska spremna na sve izazove

Srbija danas 17.01.2017
Kabinet premijera samoproklamovanog Kosova ističe pripremljenost snaga bezbednosti u skladu sa NATO standardima. Predsednik samoproklamovanog Kosova Hašim Tači ocenio je danas da su Bezbednosne snage Kosova (BSK) spremne za svaki izazov "na čitavoj… »

Snabdevanje strujom nije ugroženo: Ledolomac i potiskivač brane Đerdap od leda!

Srbija danas 17.01.2017
Kritičan sektor od Beograda do Kladova, gde se led zaustavio i gomila se. Ledolomac "Greben" danas je iz Beograda krenuo nizvodno Dunavom, ka Smederevu, da bi se sa brodom-potiskivačem "Bor" u naredna tri dana probio do Tekije. Ministarstvo… »

Toma održao lekciju američkom ambasadoru: Vi ste sprovođenjem svoje volje stvorili mnoge nevolje!

Srbija danas 17.01.2017
Predsednik je poručio da Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas je u razgovoru sa ambasadorom SAD Kajlom Skotom ocenio kao "potpuno neprihvatljivo" ponašanje Prištine u vezi s vozom Beograd-Kosovska… »