Izvor: Srbija danas/Kultura arhiva vesti 17.01.2017

Prvi put u istoriji Poznati glumac snima i uživo emituje film! (video)

Srbija danas 17.01.2017
Jedinstven događaj! Vudi Harelson sprema se da izvede jedinstven događaj: da snimi film koji će uživo biti emitovan u bioskopima. On će u četvrtak (19.1) počev od 2h ujutru na londonskoj pozornici snimati ostvarenje koje potpisuje kao reditelj… »

"Nije o todoriću": Premijera hrvatskog filma "Gazda" u četvrtak u Domu Omladine Beograda! (video)

Srbija danas 17.01.2017
Dokumentarni film o tome kako se postaje gazda u Hrvatskoj. Hrvatski film "Gazda" reditelja Daria Juričina u četvrtak, 19. januara biće premijerno prikazan pred srpskom publikom u Domu omladine Beograda. Ovo dokumentarno ostvarenje govori o životu… »

Najzad i kod nas: Premijera predstave Magično popodne

Srbija danas 17.01.2017
Komad Volfganga Bauera je dugo očekivan... Komad Volfganga Bauera, Magic Afternoon iz 1967. godine, jedan je od najigranijih dramskih tekstova o mladoj generaciji na nemačkom govornom području. Kroz rasplet odnosa u ljubavnom četvorouglu artikulišu… »

Bend Škrtice u Domu omladine povodom promocije njihovog novog albuma

Srbija danas 17.01.2017
Dođite da se zajedno zabavimo. Bend Škrtice će u sredu, 18. januara u Klubu Doma omladine u Beogradu organizovati novinarsku promociju povodom njihovog novog albuma. Članovi benda će izvesti nekoliko numera sa istoimenog debi albuma, a program… »

Kako je nastala "melanholija": Fon Trir mora da popije litar votke dnevno da bi mogao da snima filmove

Srbija danas 17.01.2017
Kontroverzni danski režiser Lars fon Trir izjavio je da neće više moći da snima filmove, pošto je prestao da konzumira alkohol i droge. U svom prvom intervjuu u poslednje tri godine, datom danskom dnevnom listu "Politiken", Fon Trir je rekao… »

Da li znate da je Pikaso u Beogradu?! (foto)

Srbija danas 17.01.2017
Ljubitelji dela španskog umetnika imaće priliku da se dive njegovim radovima. Šta biste rekli kada biste čuli da možete da obiđete izložbu slavnog slikara i jednog od najznačajnijih predstavnika kubizma, Pabla Pikasa? Istina je, nakon izložbe… »

Ona ima Daunov sindrom i nastrašniju ulogu na svetu, kako je biti u njenoj koži?

Srbija danas 17.01.2017
Džejmi Bruer je zaigrala u jednoj od najpopularnijih horor serija današnjice, Američkoj horor priči. Oni su uspešni, bogati, popularni i ispunili su san mnogih ljudi. Žive u glamuroznom svetu filmske umetnosti, hodaju crvenim tepihom, fotografišu… »

Uporedite: Sinoć se slikala bez gaća, a ovako je Dara Bubamara izgledala na prvom nastupu! (video)

Srbija danas 17.01.2017
Šta vam se više dopada - sadašnje nevaljalo izdanje ili ovo čudo od pre 30 godina? Ako se neko promenio od prvog pojavljivanja na sceni pa do danas, to je folk pevačica Dara Bubamara. Nestašno devojče je i danas nestašno, ali na malo drugačiji… »

Stiže nam fest, a sa njim i Monika Beluči: Film “Na mlečnom putu” otvara 45. Fest (foto)

Srbija danas 17.01.2017
Jubilarni 45. FEST će se održati od 24. februara do 05. marta 2017. Film Emira Kusturice “Na mlečnom putu” otvoriće jubilarni 45. FEST koji će se u Beogradu održati od 24. februara do 5. marta ove godine, potvrđeno je Tanjugu u CEBEF-u. Tanjug… »