Izvor: Večernje novosti/Društvo arhiva vesti 17.01.2017

Odbranio živote vojnika: Preminuo Vladimir Trifunović, general JNA

Večernje novosti 17.01.2017
U Beogradu, u VMA, danas preminuo general Vladimir Trifunović, bivši komandant varaždinskog korpusa. Hrvatska ga proganjala i osudila za ratni zločin, a SR Jugoslavija zato što ga nije počinio. GENERAL bivše JNA Vladimir Trifunović preminuo je… »

Mađari razbijaju čep kod Apatina (foto+video)

Večernje novosti 17.01.2017
Milioni kubika leda okovali tok Dunava, severni susedi danas poslali dva broda kao ispomoć. Ledolomac "Greben" brani Đerdap, ugrožen i "Pančevac" SANTE leda okovale su tok Dunava kroz našu zemlju, a samo od Starih Banovaca do prestonice nakupilo se… »

Ivanišević: U Srbiji oko 500 migranata van centara, sami su odlučili da se smrzavaju

Večernje novosti 17.01.2017
Van izbegličkih centara u Srbiji je između 400 i 500 migranata, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu za rad Nenad Ivanišević. Van izbegličkih centara u Srbiji je između 400 i 500 migranata, izjavio je danas državni sekretar u… »

Odložen ponovljeni proces protiv Puzigaće za 27. februar

Večernje novosti 17.01.2017
Ponovljeni sudski proces Dejana Puzigaće zbog optužbi za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona 2009. godine, odložen je za 27. februar zbog neuredne dostave poziva braniocima. Ponovljeni sudski proces Dejana Puzigaće zbog optužbi za ubistvo… »

Institut za transfuziju pozvao građane da daju krv

Večernje novosti 17.01.2017
Institut za transfuziju krvi Srbije pozvao je građane da daju krv jer su rezerve opale. BEOGRAD - Institut za transfuziju krvi Srbije pozvao je danas građane da daju krv jer su rezerve opale. Posebno nedostataje krv grupa A+, 0+ i svih negativnih krvnih… »

BIA snimila razgovor osumnjičenih o likvidaciji Đukanovića?

Večernje novosti 17.01.2017
Ministarstvo pravde Crne Gore uputilo je nadležnim državnim organima Srbije molbu za izručenje srpskih državljana Nemanje Ristića i Predraga Bogićevića osumnjničenih za pripremu navodnog terorističkog napada u Crnoj Gori. Ministarstvo pravde Crne… »

Novosti otkrivaju Sa Haradinajem u Hag došli i milioni dolara

Večernje novosti 16.01.2017
Kako je pred Tribunalom oslobođen bivši vođa OVK. U Sheveningen 2005. prebačen avionom nekadašnjeg nemačkog kancelara. NEKADAŠNjI vođa terorističke OVK Ramuš Haradinaj imao je poseban tretman u pritvoru Haškog suda. Dok su njegovi "saborci"… »

Inspekcija povodom smrti male Sare Trifunović: Protokol je ispoštovan

Večernje novosti 17.01.2017
Spoljašnja inspekcija Doma zdravlja u Svilajncu zaključila je da nema protokolarnih propusta u radu Dečijeg dispanzera i Hitne pomoći Doma zdravlja u Svilajncu. Čekaju se rezultati obdukcije. Spoljašnja inspekcija Doma zdravlja u Svilajncu… »

Da troškovi javnih uprava budu manji

Večernje novosti 17.01.2017
Saradnja Srbije i Slovenije u oblasti IT. MEMORANDUM o razumevanju u oblasti digitalizacije javne uprave između Srbije i Slovenije, potpisali su danas u Ljubljani Ana Brnabić, ministarka državne uprave i lokalne samouprave Srbije, i Boris Koprivnikar… »

Pravi avione i fijakere: Svaka mlada na svadbu kao kraljica

Večernje novosti 17.01.2017
Nestor Slepčev, graditelj aviona i fijakera iz Čeneja, napravio prelepu, unikatnu kočiju i čeka prve putnike. U izradu uložio profit od prodaje dve letelice. SA salaša Nestora Slepčeva, nedaleko od Čeneja pored Novog Sada, uskoro će na drum… »