Politika arhiva vesti 17.01.2017

Nikolić: Rekao sam da ćemo, ako treba, ja i sinovi otići u rat

Nedeljnik 17.01.2017
Srbija će, poručio je, odbrani Srbe na KiM i o tome postoji potpuna saglasnost vlade i predsednika. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je spreman da se povuče sa predsedničke pozicije ako Srbija, u slučaju ubijanja Srba na KiM, odćuti… »

Vučić: Nije realno da Srbija uvede sankcije Dodiku

Kurir 17.01.2017
DAVOS - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nije realno da Vlada Srbije predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku uvede sankcije. On je za RTS rekao da je od Amerikanca dobio informaciju o uvođenju sankcija Dodiku i dodao da misli… »

Odblokirano otvaranje poglavlja 26

RTV 17.01.2017
BRISEL - Hrvatska i Bugarska dale su danas zvanično "zeleno svetlo" za otvaranje poglavlja 26 u pregovorima sa Srbijom. Predstavnici Hrvatske i Bugarske u radnoj grupi Saveta EU koja se bavi pitanjima proširenja i zemljama kandidatima danas su i… »

Nikolić Skotu: Amerika kriva za ovu nevolju!

Večernje novosti 17.01.2017
O krizi u odnosima sa Prištinom predsednik danas razgovarao sa ambasadorom SAD, a situacija se prati i u Rusiji. Ambasada: Mora se izbegavati povišena retorika. RAZUMEM da bezuslovno podržavate nešto na čije ste stvaranje direktno uticali… »

Mihajlovićeva oštro Nikoliću: Zna zašto nema vojske na KiM

B92 17.01.2017
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović saopštila je da od najviših državnih zvaničnika očekuje da na provokacije Prištine odgovaraju mirno i mudro. Saopštenje je upućeno predsedniku Tomsilavu Nikoliću i u naslovu se navodi da je u pitanju… »

Milović: Kolega iz BIA rekao da mogu da se „vaskrsnu” bazne stanice

Dnevnik 17.01.2017
– U izveštaju o sprovođenju operativno-tehničke mere praćenja, koju je Državna bezbednost u aprilu 1999. godine primenjivala prema Slavku Ćuruviji, ništa nije ukazivalo na to da su kolege iz DB-a počinile bilo koje krivično delo – rekao je… »

Vučić za RTS: Bajden razumeo da Srbija želi mir i stabilnost

RTS 17.01.2017
Premijer Aleksandar Vučić je rekao za RTS da veruje da je potpredsednik SAD Džozef Bajden razumeo da Srbija želi mir i stabilnost i da nošenje oružja nije dozvoljeno. Komentarišući razgovor sa predsednikom Kine Si Đinpingom, naveo je da je to… »

Evo šta je Vučić zabranio svojim ministrima

Vesti online 17.01.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić zabranio je svim ministrima, državnim funkcionerima i službenicima da do daljeg komentarišu dešavanja u regionu, nezvanično saznaje "Blic". Vučić se na to odlučio zbog poslednjih dešavanja na Kosovu i… »

Skot: Svi u regionu treba da izbegavaju povišenu retoriku

Beta 17.01.2017
Američki ambasador Kajl Skot u razgovoru s predsednikom Tomislavom Nikolićem rekao je da svi u regionu treba da izbegavaju "povišenu retoriku", pošto je stabilnost preduslov za napredak, saopštila je danas Ambasada SAD. Ambasada je navela da se Skot… »

Popović i Železnjak: Albanci provociraju konflikte

Blic 17.01.2017
Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović i zamenik sekretara Generalnog saveta Jedinstvene Rusije Sergej Železnjak ocenili su danas u Moskvi da je "pokušaj terorističkog napada na voz koji je putovao iz Beograda za Kosovsku Mitrovicu… »