Svet arhiva vesti 17.01.2017

Lavrov: Albanskim snagama nije mesto na severu Kosova (video)

Večernje novosti 17.01.2017
Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov rekao je da rata na Balkanu ne sme da bude, kao i da albanskim snagama nije mesto na severu Kosova i Metohije. Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov rekao je da rata na Balkanu ne sme da bude, kao i da albanskim snagama… »

Napadač iz Istanbula priznao zločin, otisci se poklapaju

B92 17.01.2017
Istanbul -- Uzbekistanski državljanin Abulkadir Mašaripov priznao je da je u novogodišnjoj noći u Istanbulu izvršio napad, saopštili su turski zvaničnici. Osumnjičeni je izvršio napad u ime Islamske države (ID), navodi se u saopštenju. Prema… »

Moldavski predsednik se nada otkazivanju Sporazuma o pridruživanju sa EU

RTS 17.01.2017
Moldavski predsednik Igor Dodon je izjavio da se nada da će Sporazum o pridruživanju sa Evropskom unijom biti otkazan ukoliko njegova stranka dobije parlamentarnu većinu, čime je otvoren put savezu sa Moskvom. Nakon razgovora sa predsednikom… »

Prekid potrage za avionom MH370

Al Jazeera 17.01.2017
Lokacija ovog aviona postala je jedna od najvećih avijatičarskih misterija od njegovog nestanka 2014. Potraga u dubokim morima za nestalim avionom Malaysia Airlinesa oznake MH370 okončana je utorak bez ikakvih tragova letjelice koja je nestala 2014… »

Antonio Tajani novi predsednik Evropskog parlamenta

RTS 17.01.2017
Italijanski konzervativni političar Antonio Tajani, Evropske narodne partije (EPP) izabran je večeras posle četiri kruga glasanja, za novog predsednika Evropskog parlamenta. Evropski zvaničnici su rekli da je Tajani (63) obezbedio 351 glas, dok je… »

Tragedija u nigeriji: Avion grešškom pobio višše od 100 izbeglica

Blic 17.01.2017
Borbeni avion nigerijske vojske u misiji protiv ekstremista Boko Harama greškom je bombardovao izbeglički kamp, zbog čega je poginulo više od 100 izbeglica i povređeno više humanitarnih radnika. Nigerian Air Force jet targeting #BokoHaram mistakenly… »

Mej: Britanija neće ostati deo jedinstvenog tržišta EU

EurActiv 17.01.2017
Britanska premijerka Tereza Mej izjasnila se za razdvajanje Velike Britanije i EU bez polovičnih rešenja i novo partnerstvo s EU. Ona je 17. januara predstavila prioritete britanske vlade u predstojećim pregovorima o istupanju, istakavši da Britanija… »

Britanija će napustiti i jedinstveno tržište EU

RTV 17.01.2017
LONDON - Britanski parlament će moći da glasa o konačnom sporazumu o izlasku zemlje iz EU, rekla je danas britanska premijerka Tereza Mej, nakon što se našla pod pritiskom poslanika koji traže veće pravo glasa kad je reč o istupanju iz Unije… »

Lideri EU Trampu: EU je naša stvar

EurActiv 17.01.2017
Lideri članica EU negativno su 16. januara reagovali na izjave novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa da je NATO zastareo i da će posle Velike Britanije i druge zemlje napustiti Evropsku uniju. Nemačka kancelarka Angela Merkel je rekla da da je… »

Ups! Tramp poslao poruku "pogrešnoj Ivanki", napravio haos na tviteru

Blic 17.01.2017
Donald Tramp, izabrani američki predsednik koji koristi "Tviter" već godinama, napravio je jednu veliku grešku koja je izazvala poruge, a jednoj Hrvatici donela neočekivanu popularnost na društvenim mrežama. Tramp je požurio da retvituje jedan post… »