Društvo arhiva vesti 21.01.2017

Batrovci: Kolone kamiona čekaju na ulaz u Hrvatsku

SEEbiz 21.01.2017
BEOGRAD - Nа teretnim terminаlimа nа graničnom prelazu sa Hrvatskom "Bаtrovci" nа izlаzu iz Srbije čekа se oko pet sаti, a kolone teretnih vozilа duge su više kilometаrа, saopštio je večeras Automoto savez Srbije. Nа prelazu sa… »

Šest ledolomaca se bori sa ledenim barijerama, evo kada nas očekuje bolja situacija na rekama

Blic 21.01.2017
Sredinom sledeće nedelje trebalo bi da bude bolja situacija na rekama i bez ledenih čepova, a trenutno u srpskom sektoru Dunava ima ukupno šest ledolomaca, izjavio je danas pomoćnik ministra građevinarstva za vodni saobraćaj Veljko Kovačević. -… »

Čak 1.808 kandidata se prijavilo na konkurs Poreske uprave za prijem 100 inspektora

Nova ekonomija 21.01.2017
Na konkurs Poreske uprave za 100 novih inspektora prijavilo se čak 1.808 kandidata, saznaje Blic. Skoro svaki kandidat konkurisao je za veći broj pozicija, što praktično znači da je interesovanje za jedno radno mesto ogromno. Poreska uprava je… »

Ženski marš protiv fašizma u Beogradu

Večernje novosti 21.01.2017
Aktivistkinje feminističkih i antifašističkih pokreta danas su u centru Beograda organizovale "Ženski marš protiv fašizma" želeći time da ukažu na rast desnih političkih snaga svuda u svetu i ugrožavanje prava žena. Aktivistkinje… »

U Srbiji do utorka jak mraz, temperatura do minus 15 stepeni

Politika 21.01.2017
U Srbiji će sutra biti mestimično jak mraz i hladno vreme, a temperature će biti i minus 15 stepeni, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ). U upozorenju RHMZ do 23. januara je navedeno da će sutra ujutru biti umeren i jak mraz, kao i… »

Bez povećavanja kapaciteta za prihvat izbeglica

Politika 21.01.2017
Srbija neće povećavati kapacitete prihvatnih centara koji su najkvalitetniji na migrantskoj ruti, izjavio je danas ministar Aleksandar Vulin dodajući da se Srbija trudi da pomogne svima te da će Vlada nastaviti da se ponaša na isti način bez obzira… »

LGBT kampanju #bićebolje videlo 100.000 ljudi za pet dana

B92 21.01.2017
Beograd -- Inicijativa za demokratsku tranziciju (DTI) i Loud & Queer (LnQ) pokrenulo su kampanju #bićebolje. Cilj kampanje je da serijom spotova sa LGBT osobama, njihovim strejt prijateljima i javnim ličnostima podrži mlade LGBT osobe da prihvate… »

Ministarstvo: Putni, železnički i vazdušni saobraćaj bez većih problema

Blic 21.01.2017
Putni, železnički i vazdušni saobraćaj u Srbiji danas se obavlja bez većih problema, a na rekama je i dalje obustavljena plovidba zbog leda, saopštilo je Ministarstvo, građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Zabrana za šlepere i kamione… »

Korak po korak: Kako do vantelesne oplodnje o državnom trošku

Blic 21.01.2017
Za parove koji ne mogu na prirodan način da postanu roditelji i kojima je vantelesna oplodnja jedina opcija, dobra vest je da će pored državnih bolnica, ovu proceduru i u 2017. godini moći da rade kod privatnika. Trenutno je javni poziv u toku, a koje… »

'EK mora da pritisne Srbiju da poboljša položaj izbeglica'

Beta 21.01.2017
Evropska komisija mora izvršiti pritisak na Srbiju da poboljša položaj izbeglica i migranata, saopštio je danas Oksfordski komitet za pomoć gladnima (Oxfam). Prema rečima šefa Oksfam-a za Evropu Marka Savija, evropski komesar za humanitarna pitanja… »