Ekonomija arhiva vesti 21.01.2017

Otvorena prva kineska banka u Srbiji Nikolić: Ovo je garancija za razvoj naše države!

Kurir 21.01.2017
Dolaskom "Bank of China" očekuje se eksponencijalni rast investicija u našu zemlju, jer je upravo ta banka otpočela finansiranje železare u Smederevu, izjavio je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić. "Uz njenu pomoć i uz znanje i iskustvo… »

Vlada Srbije raspisuje konkurs za direktore 11 javnih preduzeća

Gde investirati 21.01.2017
Ministarstvo privrede pokrenulo je postupak izbora 11 direktora javnih preduzeća, a Vlada Srbije će naredne nedelje objaviti konkurse, piše “Blic”. Na spisku onih koji će probiti led, između ostalih se, prema saznanjima lista, nalaze JP “Putevi… »

Grci žele da grade stambeni kompleks na prostoru “Beka” u centru Beograda

Gde investirati 21.01.2017
Prеdstavnik grčkе kompanijе „Lambda dеvеlopmеnt“ koji jе kupio prostor nеkadašnjеg „Bеka“ u cеntru Bеograda zaintеrеsovan jе da uloži novac u izgradnju stambеnog komplеksa na tom mеstu, rečeno je u petak na sastanku… »

Uručene Virtus nagrade za filantropiju

RTS 21.01.2017
Kompanije "Hemofarm", "KPMG", "Jumis", "Telekom Srbija" i "Ringier Aksel Springer" dobitnici su Virtus nagrade za filantropiju "Trag fondacije" koje su im uručene na svečanosti Beogradu. Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić, u… »

Wall Street porastao na dan Trumpove inauguracije

SEEbiz 21.01.2017
NEW YORK – Na Wall Streetu su u petak cijene dionica porasle, pa je po prvi puta u više od 50 godina prisega novog američkog predsjednika popraćena rastom burzovnih indeksa. Dow Jones ojačao je 0,48 posto, na 19.827 bodova, dok je S&P 500 porastao… »

Sertić bez dozvole za Kineze

Večernje novosti 21.01.2017
Agencija za borbu protiv korupcije nije dala saglasnost bivšem ministru Željku Sertićui da postane član Upravnog odbora banke. V. d. direktora Razvojne agencije Srbije najavljuje žalbu, ali i da će poštovati zakon. KINESKA banka danas svečano… »

Made in China: Pogodite gde se sve proizvode Trampovi kačketi

Blic 21.01.2017
Crveni bejzbol kačketi sa natpisom "Učinimo Ameriku ponovo velikom" (Make America Great Again), koje su postale zaštitni znak Trampove kampanje, proizvedeni su u SAD, ali na ulicama Vašingtona mogu da se nađu i oni napravljeni u Kini, Vijetnamu i… »

Stižu novi veliki nameti za vozače u Srbiji

Nova ekonomija 21.01.2017
Novi namet čeka većinu vozača već naredne godine, a tiče se zamene tablica koje su po sadašnjem ZOBS, koji je stupio na snagu krajem 2009. Zakon je predvideo da je rok važenja tablica sedam godina i da će početkom 2018. oni vozači koji ih… »

Dirljiv oglas srednjoškolca: Nikola traži posao da nahrani porodicu

Večernje novosti 21.01.2017
Oglas srednjoškolca iz Užica otopio i najtvrđa srca. Mnogi žele da angažuju Koleva u lakšim poslovima. IME mi je Nikola, imam petnaest godina i tražim posao. Rad u kući, cepanje drva, održavanje bašte, konobarisanje u kafiću, u svemu tome imam… »

Beograd: Prodaja građevinskog zemljišta ubuduće samo na aukcijama

Gde investirati 21.01.2017
Gradsko veće grada Beograda usvojilo je u petak izmene Odluke o građevinskom zemljištu koje će, prema rečima gradonačelnika Siniše Malog, doprineti bržem uređenju lokacija čija je prodaja više puta bezuspešno oglašavana, a čime će se… »