Balkan arhiva vesti 23.01.2017

Haradinaj: Tači i Mustafa su se pretvorili u lutke Srbije

Beta 23.01.2017
Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj ocenio je danas da su se predsednik i premijer Kosova, Hašim Tači i Isa Mustafa, pretvorili u "lutke Srbije" prihvatanjem poziva da 24. januara u Briselu razgovaraju sa najvišim predstavnicima… »

Dodik: Američka strana već pokazala dobru volju

RTS 23.01.2017
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je zvanična Banjaluka već ostvarila kontakte sa novom administracijom SAD i da očekuje dobru saradnju, istakavši da je američka strana već pokazala dobru volju. "Ti kontakti su bili vidljivi čak… »

Jevrejski bojkot zbog revitalizacije ustaštva

Alo 23.01.2017
Britanska agencija Rojters prenela je danas iz Zagreba vest da su predstavnici Koordinacije jevrejskih opština saopštili da će bojkotovati službenu komemoraciju povodom dana sećanja na žrtve holokausta, optuživši hrvatske vlasti za relativizaciju… »

"Jedan od najtežih dana u mom životu, ali..."

Mondo 23.01.2017
Predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić danas je u zvaničnoj poseti Beogradu. Posle susreta sa Aleksandrom Vučićem novinare je najviše zanimalo šta se dešava o istrazi napada na na Vučića u Potočarima, pre godinu i po dana. Još jedna… »

Hrvatska vraća obavezno služenje vojnog roka?

RTS 23.01.2017
U Hrvatskoj je u toku analiza koja treba da pokaže prednosti i mane ponovnog aktiviranja obaveznog vojnog roka, piše "Glas Slavonije", prenosi portal "Indeks". Penzionisani general Hrvatske vojske i predsednik Hrvatskog generalskog zbora Pavao Miljevac… »

Premijerka RS nije došla na saslušanje u Tužilaštvu BiH

N1 Info 23.01.2017
Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović nije se pojavila u Tužilaštvu BiH, gde je trebalo da bude saslušana kao osumnjičena zbog održavanja referendum o Danu Republike Srpske. Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić rekao je novinarima da… »

Raste nasilje žena nad bivšim muževima u Hrvatskoj

Večernje novosti 23.01.2017
Hrvatsko udruženje za ravnopravno roditeljstvo je objavilo da raste nasilje bivših partnerki nad muškarcima, o čemu se u javnosti ne priča, i optužilo centre za socijalno staranje da su pristrasni. Hrvatsko udruženje za ravnopravno roditeljstvo je… »

Autoritarizam u Makedoniji: Može li opozicija da pruži otpor Gruevskom?c

Press 23.01.2017
Političko nasilje, pritisci na ključne biznismene, ilegalne spekulacije sa nekretninama, samo su neka od kriminalnih dela koje karakterišu autoritarni stil Gruevskog... Ali i pored svega, on opstaje... Oko 11 časova, u nedelju 11. decembra 2016… »

Najluđi nadimci bosanskih političara: Oskar i Sani Boj protiv Vožda i Maršala

Kurir 23.01.2017
Među političarima iz Bih mnogo je onih koji imaju nadimke. Duhoviti ili uvredljivi – nadimci su tu, ali malo je onih koji o njima žele javno da govore. Jedan državni parlamentarac ne krije vrlo zanimljivu priču. To je delegat u Domu naroda Mario… »

Pale tužbe zbog proslave Dana RS: Opozicija BiH podnela krivične prijave!

Kurir 23.01.2017
Predsednici tri opozicione stranke u Federaciji BiH podneli su Tužilaštvu BiH krivičnu prijavu protiv predsedavajućeg Predsedništva BiH Mladena Ivanića, čelnih ljudi Ministarstva odbrane BiH i Oružanih snaga BiH (OS BiH) zbog učešća pripadnika… »