Balkan arhiva vesti 23.01.2017

Haradinaj: Tači i Mustafa su "lutke Srbije"

Danas 23.01.2017
Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj ocenio je danas da su se predsednik i premijer Kosova, Hašim Tači i Isa Mustafa, pretvorili u "lutke Srbije" prihvatanjem poziva da 24. januara u Briselu razgovaraju sa najvišim predstavnicima… »

"Kontakt RS sa administracijom SAD, pokazali dobru volju"

B92 23.01.2017
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je zvanična Banjaluka već ostvarila kontakte sa novom administracijom SAD i da očekuje dobru saradnju. Dodik je naglasio da je američka strana već pokazala dobru volju. "Ti kontakti su bili… »

"Ustaški totalitarizam se rehabilituje u Hrvatskoj"

B92 23.01.2017
Istoričar Slavko Goldštajn kritikovao je vlast u Zagrebu jer nije intervenisala zbog spomen-ploče u Jasenovcu sa uklesanim ustaškim pozdravom "Za dom spremni". On je rekao da premijer Andrej Plenković to nije učinio iz oportunizma. "Ja sam očekivao… »

Vučić o uvođenju sankcija Dodiku: Nikad više blokade među Srbima

Blic 23.01.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić ponovio je danas da se Srbija neće priključiti sankcijama Miloradu Dodiku jer ne donose rešenje. - Postoji odluka u srpskoj vladi, koja je više prećutna i odluka između različitih predstavnika srpskog naroda koji… »

Hrvatska vraća obavezno služenje vojnog roka?

RTS 23.01.2017
U Hrvatskoj je u toku analiza koja treba da pokaže prednosti i mane ponovnog aktiviranja obaveznog vojnog roka, piše "Glas Slavonije", prenosi portal "Indeks". Penzionisani general Hrvatske vojske i predsednik Hrvatskog generalskog zbora Pavao Miljevac… »

Cvijanović se nije pojavila u Tužilaštvu BiH

Slobodna Evropa 23.01.2017
Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović danas se nije pojavila u Tužilaštvu BiH, gdje je trebala biti saslušana kao osumnjičena zbog održavanja referendum o Danu Republike Srpske. Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić rekao je… »

Raste nasilje žena nad bivšim muževima u Hrvatskoj

Večernje novosti 23.01.2017
Hrvatsko udruženje za ravnopravno roditeljstvo je objavilo da raste nasilje bivših partnerki nad muškarcima, o čemu se u javnosti ne priča, i optužilo centre za socijalno staranje da su pristrasni. Hrvatsko udruženje za ravnopravno roditeljstvo je… »

Autoritarizam u Makedoniji: Može li opozicija da pruži otpor Gruevskom?c

Press 23.01.2017
Političko nasilje, pritisci na ključne biznismene, ilegalne spekulacije sa nekretninama, samo su neka od kriminalnih dela koje karakterišu autoritarni stil Gruevskog... Ali i pored svega, on opstaje... Oko 11 časova, u nedelju 11. decembra 2016… »

Ma hajte molim vas: Kao za rubriku verovali ili ne: Evo po kojim nadimcima su poznati političari iz BiH

Blic 23.01.2017
Među političarima iz BiH mnogo je onih koji imaju nadimke. Duhoviti ili uvredljivi - nadimci su tu, ali malo je onih koji o njima žele javno govoriti. Jedan od retkih državnih parlamentaraca ne krije vrlo zanimljivu priču. To je delegat u Domu naroda… »

Podnete krivične prijave protiv Ivanića, Pendešove, Jelače...

RTS 23.01.2017
Nermin Nikšić, Željko Komšić i Reuf Bajrović podneli su Tužilaštvu BiH u ime Socijaldemokratske partije BiH, Demokratske fronte i Građanskog saveza krivičnu prijavu protiv osoba odgovornih za, kako tvrde, niz zloupotreba položaja i… »