Beograd arhiva vesti 23.01.2017

Ada Ciganlija: Ne prelazite zaleđeno Savsko jezero

Studio B 23.01.2017
Iz JP „Ada Ciganlija“ apelovali su danas na građane da ne prelaze zaleđeno Savsko jezero, jer je led neravnomerne debljine, a na pojedinim mestima ga čak i nema. Oni navode da je tokom vikenda bilo nesavesnih sugrađana, naročito roditelja sa… »

Požar u centru Beograda: Goreo stan u Beogradskoj ulici, 10 vatrogasaca u borbi sa stihijom

Kurir 23.01.2017
U Beogradskoj ulici u centru Beograda jutros je izbio požar. Vatra je zahvatila stan na 4. spratu u broju 33, a Vatrogasna brigada je primila poziv u 7.18 časova. Na lice mesta poslata su 2 vozila sa 10 vatrogasaca sa Zvezdare, a intervenisala je i… »

Mirna noć iza beograđana: Bez saobraćajki, tegobe mučile hronične bolesnike

Kurir 23.01.2017
Na beogradskim ulicama tokom protekle noći i jutros nije bilo saobraćajnih nezgoda, izjavila je portparolka Hitne pomoći Nada Macura. "Hitna pomoć imala je do 7.00 časova 99 intervencija, od čega 10 na javnom mestu", kazala je ona. Macura je rekla… »

Laptop računari za osnovce na Vračaru

Studio B 23.01.2017
Opština Vračar pripremila je više od 600 laptopova za đake osnovnih škola na svojoj teritoriji. Prvih 140 podeljeno je u Osnovnoj školi „Jovan Miodragović“ kod Kalenić pijace. Učenici trećeg razreda osnovne škole „Jovan Miodragović“ na… »

Ako odbornici odluku usvoje u četvrtak: Direkcija za građevinsko zemljište postaje javno preduzeće?

Kurir 23.01.2017
BEOGRAD - Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju ubuduće će biti javno preduzeće, a ne organ Gradske uprave, predviđeno je odlukom o kojoj će se izjasniti odbornici na sednici beogradskog parlamenta u četvrtak, 26. januara. Odbornici… »

GSP uvodi rigorozne mere: Sve i da hoćete, više nikada nećete moći da se vozite bez karte!

Telegraf 23.01.2017
Ulazak isključivo na prednja vrata, komunalci, stalni kontrolori. Beograđane bi uskoro mogle da očekuju rigorozne promene u GSP-u. Sneg pada i u autobusu: Stvorilo se ledeno brdo, putnici imaju utisak kao da su napolju (VIDEO) ISPOVESTI IZ ZAVEJANOG… »

Video: Brutalno pretukli prosjaka, pa pobegli

Večernje novosti 23.01.2017
Čovek je udaren metalnom kantom u glavu, a potom je oboren na zemlju i brutalno šutiran. Trojica napadača nakon demonstracije sile pobegla. BEOGRAD - U podzemnom prolazu na Zelenom vencu sinoć je napadnut i pretučen prosjak koji je tom prilikom i… »

Skupo čišćenje septičkih jama

Večernje novosti 23.01.2017
Redovno održavanje prostora za odlaganje otpadnih voda tamo gde nema kanalizacije mnogo košta. ČIŠĆENjE septičkih jama mnogobrojnim sugrađanima postalo je luksuz koji zbog besparice ne mogu da priušte. Jedinu pomoć im je pružala JKP "Gradska… »

Šetnja po zaleđenoj površini opasna i zabranjena

Politika 23.01.2017
Nadležni upozorili da nesavesnost građane može koštati života i apelovali da ne izlaze na led. Bračni par sa bebom u kolicima prelazi preko zaleđene površine Dunava. Ista slika i na ledenoj ploči Savskog jezera. Biciklista na svom dvotočkašu… »

Za piće samo voda sa izvora Svete Petke u Rakovici i na Kalemegdanu

Politika 23.01.2017
Od 194 laboratorijski ispitana uzorka u 2016. godini oko 42 odsto bilo je fizičko-hemijski neispravno, a oko 64 procenta bakteriološki neispravno. Za razliku od prethodnih godina kada je u Beogradu većina od tridesetak javnih česama sa izvorskom vodom… »