Beograd arhiva vesti 23.01.2017

Beograđani, uzmite se u pamet: Ne prelazite zaleđeno Savsko jezero na Adi Ciganliji!

Kurir 23.01.2017
BEOGRAD - Iz JP "Ada Ciganlija" apelovali su danas na građane da ne prelaze zaleđeno Savsko jezero, jer je led neravnomerne debljine, a na pojedinim mestima ga čak i nema. Oni navode da je tokom vikenda bilo nesavesnih sugrađana, naročito roditelja… »

Jedna osoba povređena u požaru

Politika 23.01.2017
U požaru koji je jutros u 7,20 izbio u stanu na poslednjem spratu zgrade broj 33 u Beogradskoj ulici u Beogradu povređena je jedna osoba, javlja RTS. Ekipe hitne pomoći prevezle su povređenu osobu na Institut za opekotine u Beogradu. Na lice mesta… »

Mirna noć iza beograđana: Bez saobraćajki, tegobe mučile hronične bolesnike

Kurir 23.01.2017
Na beogradskim ulicama tokom protekle noći i jutros nije bilo saobraćajnih nezgoda, izjavila je portparolka Hitne pomoći Nada Macura. "Hitna pomoć imala je do 7.00 časova 99 intervencija, od čega 10 na javnom mestu", kazala je ona. Macura je rekla… »

Računari za vračarske školarce

Politika 23.01.2017
Gradski menadžer Goran Vesić i predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković uručili su 140 računara učenicima trećeg razreda Osnovne škole „Jovan Miodragović“, navodi se u saopštenju Beoinfa. Opština Vračar je ove godine izdvojila 16… »

Direkcija za građevinsko zemljište postaje preduzeće, a grad dobija još jedan sekretarijat

Blic 23.01.2017
Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju ubuduće će biti javno preduzeće, a ne organ Gradske uprave,a Direkcija za javni prevoz prerasta u Sekretarijat - ovo su odluke o kojima će se izjasniti odbornici na sednici beogradskog parlamenta u… »

Najavljene rigorozne mere kontrole u gradskom prevozu: Evo šta bi sve uskoro moglo da očekuje Beograđane

Blic 23.01.2017
Zbog loše naplate karata, te mesečnog gubitka GSP „Beograd“ od oko 200 miliona dinara, čelnici grada najavili su rigoroznije mere kontrole u javnom gradskom prevozu. Ovakve priče i ideje ciklično se ponavljaju na svakih godinu-dve, obično… »

Napad na Zelenom vencu: Prosjak pretučen metalnom kantom, policija kaže da nema podataka o tome

Blic 23.01.2017
U podzemnom prolazu na Zelenom vencu sinoć je napadnut i pretučen prosjak koji je tom prilikom i povređen, a napadači su se nakon toga razbežali. Iako se na snimku objavljenom na Jutjubu vidi veliki broj policajaca oko pretučenog čoveka, u MUP-u… »

Skupo čišćenje septičkih jama

Večernje novosti 23.01.2017
Redovno održavanje prostora za odlaganje otpadnih voda tamo gde nema kanalizacije mnogo košta. ČIŠĆENjE septičkih jama mnogobrojnim sugrađanima postalo je luksuz koji zbog besparice ne mogu da priušte. Jedinu pomoć im je pružala JKP "Gradska… »

Šetnja po zaleđenoj površini opasna i zabranjena

Politika 23.01.2017
Nadležni upozorili da nesavesnost građane može koštati života i apelovali da ne izlaze na led. Bračni par sa bebom u kolicima prelazi preko zaleđene površine Dunava. Ista slika i na ledenoj ploči Savskog jezera. Biciklista na svom dvotočkašu… »

Za piće samo voda sa izvora Svete Petke u Rakovici i na Kalemegdanu

Politika 23.01.2017
Od 194 laboratorijski ispitana uzorka u 2016. godini oko 42 odsto bilo je fizičko-hemijski neispravno, a oko 64 procenta bakteriološki neispravno. Za razliku od prethodnih godina kada je u Beogradu većina od tridesetak javnih česama sa izvorskom vodom… »