Društvo arhiva vesti 23.01.2017

Zamena registarskih tablica se odlaže za dve godine

Ritam grada Kg 23.01.2017
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova, u saradnji sa Zavodom za izradu novčanica i kovanog novca, donelo odluku da se zamena registarskih tablica odloži… »

Još dva mađarska ledolomca stigla u Novi Sad, idu ka Beogradu

Beta 23.01.2017
Najveći madjarski ledolomac - "Sečenji", i još jedan, stigli su danas popodne u Novi Sad, saopštilo je Javno vodoprivredno preduzeće Vode Vojvodine. Ti ledolomci će sutra ujutro krenuti nizvodno, ka Beogradu, navodi se u saopštenju. Par ledolomoca… »

Mihajlović: Budite odgovorne prema svom zdravlju

Politika 23.01.2017
U Srbiji svake godine od raka grlića materice umre blizu 500, a oboli 1.250 žena, po čemu je naša zemlja na drugom mestu u Evropi, što je poražavajući podatak, izjavila je predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović i… »

Srbija u minusu do petka

Mondo 23.01.2017
Jutro će u Srbiji biti mestimično maglovito ili s niskom oblačnošću koja će se ponegde na severozapadu, zapadu, jugu i u Timočkoj Krajini zadržati veći deo dana. Foto: Mondo/ Stefan Stojanović U ostalim predelima duži sunčani period i malo… »

"Nikolić ne ucenjuje Vučića"

Vesti online 23.01.2017
Savetnica predsednika Srbije Stanislava Pak negirala je medijske navode po kojima predsednik Srbije Tomislav Nikolić ucenjuje premijera i lidera SNS Aleksandra Vučića oko predsedničke kandidature. Stanislava Pak je za list "Danas" rekla da Nikolić… »

Odlazak visokog funkcionera socijalističke Jugoslavije: Preminuo Boško Krunić

Kurir 23.01.2017
Nekadašnji visoki politički funkcioner u vreme socijalističke Jugoslavije Boško Krunić preminuo je u 88. godini. Krunić je bio član Centralnog komiteta Saveza komunista Jugoslavije i njegov predsednik od 30. juna 1987. do 30. juna 1988. godine. Bio… »

Magla ih sa "Konstantina" preusmerila na "Teslu"

B92 23.01.2017
Beograd -- Zbog magle na području grada Niša, avioni iz Malmea i Bazela su, umesto na Aerodrom "Konstantin Veliki", sleteli u nedelju uveče na beogradski aerodrom. Kako je saopštilo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, svi… »

Godišnjica Novosadske racije Nikolić: Zatiranje - ime za stradanje Srba

Večernje novosti 23.01.2017
Predsednik Tomislav Nikolić, tokom obeležavanja 75 godina od Novosadske racije: Pojam bi označavao ono što Holokaust znači za Jevreje, a Porajmos za Rome. SRBIJA bi trebalo da u svoj pravni sistem uvede ustanovu Spomen žrtve i da objedini… »

Sajber-tužilaštvo će da "pritegne" Velju Ilića?

Mondo 23.01.2017
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture najavilo je danas da će pozvati predstavnike Tužilaštva za visokotehnološki kriminal da otkrije kako je bivši ministar došao od dokumenata vezanih za problematične puteve. Foto: Mondo/… »

Anđelković: U robnim rezervama dovoljno i hrane i energenata

Novi magazin 23.01.2017
Direktorka Direkcije republičkih robnih rezervi Zorica Anđeković izjavila je danas da u robnim rezervama ima dovoljno zaliha energenata i hrane. "Imamo dovoljno namirnica, počev od pšenice, kukuruza, šećera i ulja, a novina koju smo uveli u program… »