Društvo arhiva vesti 23.01.2017

MUP doneo odluku da se zamena registarskih tablica odloži za dve godine

Auto blog 23.01.2017
Pre nekoliko dana je stigla vest koja je potresla sve vozače: da će od januara 2017. morati da zamene registarske tablice. Međutim, sada je stiglo novo saopštenje... Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša… »

Nema opasnosti od izlivanje reka

RTS 23.01.2017
Vanredna odbrana od leda i dalje je na snazi na Dunavu, od Golupca do Novog Sada i na celom toku Tise. Mađarski ledolomci održavaju koridor kod Daljske krivine, a domaći "Greben" lomi led u Beogradu. Da li zbog razbijanja i topljenja leda preti… »

Mihajlović: Žene da budu odgovorne prema svom zdravlju

Novi magazin 23.01.2017
Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je danas povodom Evropske nedelje prevencije raka grlića materice da je ta bolest izlečiva ukoliko se otkrije na vreme, te da je važno da žene… »

Srbija u minusu do petka

Mondo 23.01.2017
Jutro će u Srbiji biti mestimično maglovito ili s niskom oblačnošću koja će se ponegde na severozapadu, zapadu, jugu i u Timočkoj Krajini zadržati veći deo dana. Foto: Mondo/ Stefan Stojanović U ostalim predelima duži sunčani period i malo… »

Pak: Nikolić ne ucenjuje Vučića oko kandidature

SEEbiz 23.01.2017
BEOGRAD - Savetnica predsednika Srbije Stanislava Pak negirala je navode po kojima Tomislav Nikolić ucenjuje premijera Aleksandra Vučića oko predsedničke kandidature. Govoreći za izdanja lista "Danas" od ponedeljka, Stanislava Pak je kazala da… »

Preminuo nekadašnji političar Boško Krunić

Radio 021 23.01.2017
Nekadašnji visoki politički funkcioner u vreme socijalističke Jugoslavije Boško Krunić preminuo je u 88. godini. Krunić je bio član Centralnog komiteta Saveza komunista Jugoslavije i njegov predsednik od 30. juna 1987. do 30. juna 1988. godine. Bio… »

Niš pod gustom maglom: Avioni iz Bazela i Malmea sleteli u Beograd

Kurir 23.01.2017
BEOGRAD - Zbog magle na području grada Niša, avioni iz Malmea i Bazela su, umesto na Aerodrom "Konstantin Veliki", sleteli na beogradski aerodrom, saopštilo je jutros Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Svi jutarnji letovi sa… »

"Jedna reč za stradanje Srba - zatiranje"

Mondo 23.01.2017
Predsednik Srbije izjavio je na mestu stradanja više od hiljadu ljudi tokom Novosadske racije 1942. godine, da rane nanete "biću naroda", pre 75 godina, danas zaceljujemo "praštanjem, pomirenjem i posvećenošću da se zlo ne ponovi. Foto: Tanjug… »

Sajber-tužilaštvo će da "pritegne" Velju Ilića?

Mondo 23.01.2017
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture najavilo je danas da će pozvati predstavnike Tužilaštva za visokotehnološki kriminal da otkrije kako je bivši ministar došao od dokumenata vezanih za problematične puteve. Foto: Mondo/… »

Direkcija: U robnim rezervama dovoljno zaliha energenata i hrane

Nova ekonomija 23.01.2017
Direktorka Direkcije republičkih robnih rezervi Zorica Anđeković izjavila je da u robnim rezervama ima dovoljno zaliha energenata i hrane. "Imamo dovoljno namirnica, počev od pšenice, kukuruza, šećera i ulja, a novina koju smo uveli u program… »