Ekonomija arhiva vesti 23.01.2017

EPS: Građani koji sumnjaju u ispravnost računa mogu da podnesu žalbu

Nova ekonomija 23.01.2017
Građani koji sumnjaju u ispravnost decembarskih računa za električnu energiju, mogu da podnesu reklamacije, saopštila je Elektroprivreda Srbije. Reklamacije mogu da se podnesu po regularnoj proceduri na šalterima JP EPS u elektrodistribucijama, na… »

Uskoro preliminarna trasa auto-puta BG-Sarajevo

B92 23.01.2017
Beograd -- Srbija i BiH su se saglasile da se auto-put Beograd-Sarajevo gradi. U narednom periodu razgovoraćemo o detaljima realizacije, kaže ministarka Zorana Mihajlović. Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i… »

Ispunio obećanje: Tramp potpisao ukaz o povlačenju SAD iz Transpacifičkog trgovinskog sporazuma

Blic 23.01.2017
Američki predsednik Donald Tramp potpisao je danas ukaz kojim počinje povlačenje SAD iz trgovinskog sporazuma o Transpacifičkom partnerstvu (TPP). Nakon potpisivanja ukaza u Ovalnoj sobi, Tramp je rekao da je to "velika stvar za američkog radnika"… »

Kurs dinara 123,9794

Kamatica 23.01.2017
Dinar je danas zadržao približno istu vrednost prema evru uz podršku Narodne banke Srbije, koja je na međubankarskom deviznom tržištu prodala 15 miliona evra, i zvanični srednji kurs iznosi 123,9794 dinara za evro, objavila je NBS. Dinar će prema… »

KINA: Svaki drugi građanin koristi internet

Nova ekonomija 23.01.2017
Kina ima 731 milion korisnika interneta, što predstavlja broj stanovništva evropskog kontinenta, saopštile su vlasti u Pekingu. Ukupno 53,2 odsto od 1,37 milijardi Kineza koristi internet, naveo je kineski Centar za informacije o internetu. Kina dobija… »

BIRN: Preskup sporazum o očitavanju potrošnje struje

Beta 23.01.2017
Elektroprivreda Srbije sklopila je sporazum za očitavanje potrošene struje po ceni koja je najmanje dva puta veća od srednje vrednosti dosadašnjih cena, pokazuje novo istraživanje BIRN-a. Prema pisanju BIRN-a, posle sprovedene javne nabavke EPS je za… »

Trump pozvao kompanije da proizvode u SAD

Slobodna Evropa 23.01.2017
Američki predsjednik Donald Trump rekao je danas na sastanku s poslovnim liderima da će biti "koristi" za kompanije koje svoje proizvode prave u SAD i najavio "značajne namete " za kompanije koje proizvodnju sele iz zemlje. "Sve što trebate uraditi je… »

Novi bager za povećanje proizvodnje na kopu Drmno

Nova ekonomija 23.01.2017
JP Elektroprivreda Srbije započela je montažu savremene rudarske opreme za povećanje proizvodnje uglja na Površinskom kopu Drmno, čime je počela druga faza modernizacije Termoelektrane Kostolac B. Vrednost sistema bager-traka-odlagač (BTO) je 123… »

Privredna komora Srbije i Služba za zapošljavanje potpisali saporazum o smanjenju nezaposlenosti

Blic 23.01.2017
Privredna komora Srbije (PKS) i Nacionalna služba zapošlavanja (NSZ) potpisali su danas Sporazum o saradnji na poslovima smanjenja nezaposlenosti i povećanja konkurentnosti radne snage. Tim sporazumom PKS će posredovati izmedju NSZ i potreba… »

Od prethodne ekipe bilo više štete nego koristi

Dnevnik 23.01.2017
Nove ekonomske diplomate Srbije mogle bi već od marta krenuti put 15 ključnih svetskih centara da promovišu srpsku privredu i privuku strane investitore. Najavljuje se da će se mreža ekonomske diplomatije ograničiti na prioritetna tržišta, kao i… »