Izvor: Alo/Balkan arhiva vesti 23.01.2017

Haradinaj: Tači i Mustafa su marionete Srbije

Alo 23.01.2017
Lider opozicione Alijanse za budućnost Kosova i bivši vođa tzv. OVK Ramuš Haradinaj optužio je danas kosovskog predsednika i premijera, Hašima Tačija i Isu Mustafu, da su "marionete Srbije". On ih je žestoko optužio jer su pristali na nastavak… »

Jevrejski bojkot zbog revitalizacije ustaštva

Alo 23.01.2017
Britanska agencija Rojters prenela je danas iz Zagreba vest da su predstavnici Koordinacije jevrejskih opština saopštili da će bojkotovati službenu komemoraciju povodom dana sećanja na žrtve holokausta, optuživši hrvatske vlasti za relativizaciju… »

Rado Hrvat ide u vojnike!

Alo 23.01.2017
U Hrvatskoj je u toku obsežna analiza koja treba da pokaže prednosti i mane ponovnog aktiviranja obaveznog vojnog roka, piše Glas Slavonije, prenosi portal Indeks. Penzionisani general Hrvatske vojske i predsednik Hrvatskog generalskog zbora Pavao… »

Hrvati podneli 84 amandmana na izveštaj o Srbiji!

Alo 23.01.2017
Spoljnopolitički odbor Evropskog paralamenta razmatraće 27. februara nacrt rezolucije izvestioca Dejvida Mekalistera o napretku Srbije, a hrvatski poslanici podneli su čak 84 od 325 predloženih amandmana. Njihove primedbe odnose sa uglavnom na potrebu… »

Pre 11 godina narod izginuo na Bioču

Alo 23.01.2017
Danas se navršava 11 godina od velike želelzničke nesreće na Bioču, u Crnoj Gori, u kojo je 47 osoba poginulo i više od 200 povredjeno. Nesreća se dogodila kada je lokalni elektromotorni voz, koji je saobraćao od Bijelog Polja do Bara, u blizini… »

Slovenija i Hrvatska u klinču zbog vina!

Alo 23.01.2017
Slovenački ministar poljoprivrede Dejan Židan danas je oštro kritikovao predlog Evropske komisije da se hrvatskim proizvođačima u Istri omogući prodaja vina pod imenom "teran". "Bila mi je dužnost da obavestim ostale ministra da se napadom na… »

Sin hrvatskog poslanika veliča ustaše!

Alo 23.01.2017
Domagoj Culej, sin saborskog poslanika Steve Culeja, citirao je na svom "Fejsbuku" ustašku pesmu "Jasenovac i Gradiška stara" i veličao ubijanje Srba. Saborski poslanik iz redova HDZ-a Stevo Culej podigao je buru u javnosti kada je verbalno napao Ivana… »