Izvor: Alo/Svet arhiva vesti 23.01.2017

Požari progutali šume!

Alo 23.01.2017
Veliki šumski požari u centralnom i južnom delu Čilea izazvali su "najveću šumsku katastrofu u našoj istoriji", rekla je danas predsednik Mišel Bašele, koja je otkazala putovanje u inostranstvo da bi nadgledala situaciju. Vatra je opustošila… »

Eksplozija u Londonu! (FOTO)

Alo 23.01.2017
Najmanje pet osoba je povređeno u eksploziji koja se dogodila danas u trospratnoj zgradi u istočnom Londonu. Eksplozija se dogodila posle 17 časova u Ardlajh Grin Roudu u Hornčurču, a policija je navela da su dve osobe prevezene u bolnicu, da su dve… »

U Parizu uveden autobus bez vozača

Alo 23.01.2017
Autobus bez vozača počeo je danas da saobraća u Parizu, sa ciljem da se smanji zagađenje u tom gradu. Senzori i kamere govore autobusu EZ10 kada da stane i krene, koliko brzo da ide i u kom pravcu, preneo je Rojters. Autobus saobraća na test ruti… »

Šef britanskih špijuna najavio ostavku!

Alo 23.01.2017
Direktor britanske Obavještajne agencije GĆK Robert Henigan rekao je danas da će podneti ostavku na tu funkciju. U saopšštenju Agencije navodi se da je Henigan naveo lične razloge za svoju ostavku. On je o svojoj odluci obavestio šefa britanske… »

Diktator u kućnom pritvoru!

Alo 23.01.2017
Advokat bivšeg panamskog diktatora Manuela Norijege - koji je u zatvoru, rekao je danas da je sud Norijegi odobrio kućni pritvor da bi mogao da se pripremi za operaciju mozga. Osamdesetdvogodišnjem Norijegi treba da se ukloni benigni tumor na mozgu… »

Ameri i Rusi zajedno opleli po islamistima!

Alo 23.01.2017
Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da su ruski vojni avioni u Siriji učestvovali u zajedničkoj misiji sa koalicijom na čijem čelu su SAD u napadu na položaje Islamske države. Ukoliko ovu tvrdnju potvrdi zvanični Vašington, ova misija… »

Tramp rasturio Transpacifički sporazum

Alo 23.01.2017
Američki predsednik Donald Tramp odlučio je danas da SAD napuste Transpacifički sporazum o slobodnoj trgovini (TPP) sa 12 azijskih zemalja. "Upravo smo uradili smo veliku stvar za američkog radnika", rekao je Tramp potpisujući memorandum o ukidanju… »

Čudna promena na sajtu Bele kuće

Alo 23.01.2017
Španija je zabrinuta, jer je sa sajta Bele kuće obrisana opcija španskog jezika, izjavio je danas španski ministar spoljnih poslova Alfonso Dastis ocenivši da to nije dobra ideja u zemlji sa milionima Španaca. Bela kuća još nije saopštila da li… »

Sve veći broj mladih radikalizovan

Alo 23.01.2017
Austrijske vlasti su suočene sa novim fenomenom, a to je da se sve više mladih lica radikalizuje, što je u međunarodnoj zajednici već poznato, ali u Austriji do sada nije viđeno, rekao je generalni direktor za javnu bezbednost Konrad Kogler. On je… »

Talibani pisali Trampu!

Alo 23.01.2017
Talibani su zamolili predsednika Donalda Trampa da povuče oružane snage SAD iz "močvare" Avganistana, govoreći da ništa sem krvoprolića i uništenja nije postignuto u poslednjih 15 godina, javlja Rojters. U otvorenom pismu upućenom predsedniku SAD… »