Izvor: Benchmark arhiva vesti 23.01.2017

Samsung objavio zvanično saopštenje o uzrocima incidenata sa uređajima Galaxy Note7

Benchmark 23.01.2017
Nakon detaljne istrage, Samsung je na konferenciji za medije održanoj u Seulu, u Koreji, objavio uzroke incidenata sa uređajima Galaxy Note7, kao i mere koje će sprečiti da se tako nešto ponovi u budućnosti. DJ Koh, predsednik Divizije za mobilne… »

Novi Android malware tajno preuzima i kupuje aplikacije u Play Store-u

Benchmark 23.01.2017
Android uređaji su meta novog tipa malware-a koji tajno preuzima i kupuje aplikacije iz Google Play Store prodavnice aplikacija, dok je istovremeno u stanju da krade informacije kao što je konfigurisani Google nalog. Kodnog imena Skyfin, nova infekcija… »

Intel odlaže Skylake-X i Kaby Lake-X za avgust/septembar

Benchmark 23.01.2017
Većina ljudi je očekivala da ćemo Skylake-X i Kaby Lake-X videti u maju/junu, međutim nove informacije otkrivaju da je Intel odlučio da odloži objavu dve linije procesora za avgust/septembar ove godine. Za one koji se pitaju zašto Intel objavljuje… »

Hjugo Bara napušta Xiaomi i vraća se u Silicijumsku dolinu

Benchmark 23.01.2017
Hjugo Bara, dosadašnji potpredsednik Xiaomi Globala, danas je objavio da će napustiti kompaniju u februaru, nakon kineske Nove Godine. Njega će zameniti aktuelni IP & Partnerships direktor Ksiang vang. Bara je u objavi na Facebooku istakao da od… »

Analitičari očekuju 40 miliona prodatih Nintendo Switch konzola tokom četiri godine

Benchmark 23.01.2017
Nintendo sigurno polaže velike nade u svoju Switch konzolu i očekuje da će uređaj doživeti uspeh. Pojedini analitičari su prilično uvereni u uspeh konzole i sada predviđaju da će Nintendo Switch uspeti da se proda u velikom broju primeraka. Prema… »

Predstavljen Tesla Smartphone 3.2 Lite

Benchmark 23.01.2017
Saopštenje za medije Kompanija Comtrade nudi novi model pametnog telefona iz serije 3 – Tesla Smartphone 3.2 Lite, uređaj koji privlači pažnju ne samo povoljnom cenom već i odličnim performansama koje idu van okvira njegovog cenovnog ranga. Tesla… »

Windows 10 Power Mode poboljšava radni vek baterije

Benchmark 23.01.2017
Mod koji koristi sve resurse i pune performanse nije uvek neophodan za sve zadatke, pa Microsoft radi na novoj funkciji koja će omogućiti brzo podešavanje nivoa performansi na računaru. Pod nazivom Power Mode, ova funkcija će značajno poboljšati… »

Moto M dostupan na novim tržištima, uključujući i Srbiju

Benchmark 23.01.2017
Lenovo/Motorola Moto M telefon iz srednjeg segmenta je objavljen još u novembru prošle godine, ali u početku nije bio dostupan u velikom broju zemalja. Od danas će Moto M biti dostupan na mnogo više tržišta, uključujući i Srbiju. Ostale zemlje u… »

Chromebookovi objavljeni ove godine će podržavati Android aplikacije

Benchmark 23.01.2017
Ideja da Chromebook laptopovi podržavaju Android aplikacije nije nova, a prošle godine nekoliko proizvođača je ovu podršku uključilo u svoje uređaje. Dobra vest je da će tokom 2017. godine i na dalje, svi Chromebookovi podržavati Android… »

Objavljeni PC zahtevi za Sniper: Ghost Warrior 3

Benchmark 23.01.2017
CI Games je objavio zvanične PC zahteve za Sniper: Ghost Warrior 3. Igra stiže 4. aprila, a biće zanimljivo kakve performanse će ostvarivati s obzirom na to da se radi o otvorenom svetu. Kompletne PC specifikacije uključuju: Minimum OS: Windows… »