Izvor: BizLife arhiva vesti 23.01.2017

Zamena tablica se odlaže na dve godine

BizLife 23.01.2017
Foto: A.M. Ministar Nebojša Stefanović rekao je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Zavodom za izradu novčanica i kovanog novca donelo odluku da se zamena registarskih tablica odloži za dve godine. „Osim produženja roka za zamenu… »

BIRN: Za očitavanje brojila EPS platio duplo veću cenu

BizLife 23.01.2017
Foto: FreeImages Elektroprivreda Srbije (EPS) sklopila je sporazum za očitavanje potrošene struje po ceni koja je najmanje duplo veća od srednje vrednosti dosadašnjih cena, pokazuje novo istraživanje BIRN-a. Prema pisanju BIRN-a, posle sprovedene… »

EPS: Reklamacije na račune pismeno ili na šalterima, u roku od 8 dana

BizLife 23.01.2017
Građani koji sumnjaju u ispravnost decembarskih računa za električnu energiju, mogu da podnesu reklamacije po regularnoj proceduri pismeno ili na šalterima elektrodistribucija, na adresi koja se nalazi na svakom računu, saopštila je Elektroprivreda… »

Tramp povukao SAD iz trgovinskog sporazuma

BizLife 23.01.2017
Foto: Youtube Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp potpisao je naredbu o povlačenju te zemlje iz Transpacifičkog sporazuma o slobodnoj trgovini (TPP). „Upravo smo uradili veliku stvar za američkog radnika“, rekao je Tramp… »

Od 29. septembra dnevni letovi Beograd – Doha

BizLife 23.01.2017
Foto: Beta/AP Avio-kompanija Katar Ervejz (Qatar Airways) najavila je da će od 29. septembra ove godine uvesti dnevne letove na liniji Doha – Beograd. Katar ervejz sada leti četiri puta nedeljno do srpske prestonice (ponedeljak, sreda, petak i… »

U Kini korisnika interneta koliko u Evropi stanovnika

BizLife 23.01.2017
Foto: Beta/AP Sa 731 milion korisnika interneta, Kina ima isti broj ljudi koji su povremeno onlajn kao što Evropa ima stanovnika, saopštile su vlasti u Pekingu. Ukupno 53,2 odsto od 1,37 milijardi Kineza koristi internet, naveo je kineski Centar za… »

Novi biznis: Agencija „Umesto tebe“ saopštava neprijatne poruke

BizLife 23.01.2017
Foto: Pixabay Poljaci tremaroši ili oni koji nastoje da izbegnu da saopšte nešto nekome u neprijatnim životnim situacijama, poput zahteva za razvod braka ili rastanak od partnera, sada više ne moraju, jer to za 10 evra umesto njih može da učini… »

Preminuo glumac Gordon Kej, čuveni Rene iz „Alo, alo!“

BizLife 23.01.2017
Foto: printskrin Engleski glumac Gorden Kej, najpoznatiji po ulozi Renea u seriji „Alo, alo!“, preminuo je u 75. godini. Glumčeva bivša agencija potvrdila je za BBC da je Kej preminuo jutros, u domu za stara lica. Gorden Ficdžerald Kej bio je… »

Zgrada EU „napadnuta“ mlekom u prahu (video)

BizLife 23.01.2017
Proizvođači mleka iz raznih evropskih zemalja poprskali su zgradu Evropske unije u Briselu mlekom u prahu, u znak protesta zbog krize u mlekarskoj industriji. Mnogi proizvođači mleka dovedeni su skoro do bankrotstva zbog sve nižih cena otkupa mleka i… »

Saglasnost za autoput Beograd – Sarajevo

BizLife 23.01.2017
Foto: FI Srbija i Bosna i Hercegovina su se saglasile da se autoput Beograd-Sarajevo gradi, rečeno je prilikom posete Srbiji predsedavajućeg Saveta ministara BiH Denisa Zvizdića. Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana… »