Izvor: Blic arhiva vesti 23.01.2017

Hrvati podneli čak 84 amandmana na rezoluciju EP o Srbiji

Blic 23.01.2017
Spoljnopolitički odbor Evropskog paralamenta razmatraće 27. februara izveštaj odnosno nacrt rezolucije izvestioca Dejvida Mekalistera o napretku Srbije, a hrvatski poslanici podneli su čak 84 od 325 predloženih amandmana. Njihove primedbe odnose sa… »

Vučić sa Zvizdićem: Municiju i oružje da prodajemo drugima, a ne da koristimo ovde

Blic 23.01.2017
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas posle sastanka sa predsedavajućim Saveta ministara BiH Denisom Zvizdićem da je Srbija iskreno opredeljena za mir i saradnju. Zvizdić je takođe izjavio da su "očuvanje mira i stabilnosti u regionu prioritet… »

EPS: poziva građane da podnesu reklamacije na račune

Blic 23.01.2017
Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je da građani koji sumnjaju u ispravnost decembarskih računa za električnu energiju, mogu da podnesu reklamacije po regularnoj proceduri na šalterima JP EPS u elektrodistribucijama, na adresi koja se nalazi na… »

Brisel pozdravlja nastavak dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou

Blic 23.01.2017
U Briselu će sutra biti održana nova runda dijaloga Beograda i Prištine, kojoj će, pored premijera Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Ise Mustafe, prisustvovati i predsednik Srbije Tomislav Nikolić i kosovski predsednik Hašim Tači… »

Produžen rok: Zamena registarskih tablica odložena za dve godine

Blic 23.01.2017
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je danas da je Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Zavodom za izradu novčanica i kovanog novca donelo odluku da se zamena registarskih tablica… »

Mihajlovićeva i Jusko: Gradimo auto-put Beograd - Sarajevo; Vučić: Svaki novi put je kao mirovni projekat

Blic 23.01.2017
Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa ministrom komunikacija i transporta u Savetu ministara BIH, Ismirom Juskom, o projektu gradnje auto-puta Beograd-Sarajevo i… »

Vučić: Izgubio sam poverenje u Prištinu, očekujem jasne poruke Brisela o upotrebi oružja i oruđa

Blic 23.01.2017
Premijer Aleksandara Vučić kaže da nema prevelika očekivanja uoči sutrašnjem nastavka dijaloga u Briselu, ali da se nada jasnim porukama EU u vezi s "korišćenjem oružja i oruđa gde mu nije mesto". - Nemam prevelika očekivanja, važno je da… »

Umrla nakon upale slepog creva: Doktorke osuđene na po dve godine zatvora zbog Ljiljanine smrti

Blic 23.01.2017
Lekarke Vera Milenković i Gordana Miletić osuđene su na po dve godine zatvora i dve godine zabrane rada zbog nesavesnog lečenja Ljiljane Arambašić, koja je 2002. godine preminula od posledica upale slepog creva. Lekari beogradskog Kliničkog centra… »

Astana: Prvi dan pregovora završen, nastavak sutra

Blic 23.01.2017
Prvi dan mirovnih pregovora, koji su okupili predstavnike sirijske vlade i pobunjeničkih grupa, završen je danas u kazahstanskoj prestonici Astani, a ruski mediji navode da će u konačnom dokumentu sirijski pobunjenici biti pozvani da se distanciraju… »

Zbogom, Rene! Umesto oproštaja: 8 zanimljivosti o urnebesnoj seriji "Alo, alo!" koja nas zabavlja već 35 godina

Blic 23.01.2017
Na dan smrti slavnog glumca Gordona Keja, koji nas je u minulih 35 godina do suza zasmejavao u ulozi kafedžije Renea u "Alo, alo!", umesto oproštaja i in memoriama donosimo vam 8 zanimljivosti o ovoj hit seriji. 1) Gordon Kej, koji je u seriji glumio… »