Izvor: Danas arhiva vesti 23.01.2017

Haradinaj bliži Hagu nego Beogradu?

Danas 23.01.2017
Sve se glasnije čuje da bi Ramuš Haradinaj iz Francuske mogao da bude izručen Specijalnom sudu za zločine OVK. Rukovodilac srpskog Tužilaštva za ratne zločine Milan Petrović je za DW potvrdio da postoji ta mogućnost. Dokumentacija je prosleđena… »

Zvizdić: Sankcije Dodiku dobra poruka

Danas 23.01.2017
Predsedavajući Saveta ministara BIH Denis Zvizdić rekao je danas da niko u BIH nije srećan što je jedna od najmoćnijih država sveta uvela sankcije jednom o lidera najvećih stranaka, ali je to dobra poruka i pouka svima dokle može da dovede… »

Antić: Očekujem brzu reakciju na račune za struju

Danas 23.01.2017
Povodom reklamacija građana zbog visokih računa za električnu energiju, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je da očekuje da će EPS u najkraćim rokovima otkloniti greške koje su načinjene prilikom izdavanja jednog broja… »

Kocijančić: Očekuje se napredak u dijalogu

Danas 23.01.2017
Portparolka visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Maja Kocijančič potvrdila je danas da će Beograd i PrištinA na sastanak koji će sutra biti održan u Briselu uputiti delegacije na čelu sa premijerom i predsednikom i dodala da se… »

Dačić: Rešiti otvorena pitanja

Danas 23.01.2017
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačića i ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak konstatovali su na današnjem sastanku da su odnosi dve zemlje dobri, kao i da su u prethodnom periodu postignuti značajni pomaci u rešavanju… »

Lekarke osuđene zbog nesavesnog lečenja

Danas 23.01.2017
Lekarke Vera Milenković i Gordana Miletić osuđene su na po dve godine zatvora i dve godine zabrane rada zbog nesavesnog lečenja Ljiljane Arambašić, koja je 2002. godine preminula od posledica upale slepog creva, javlja televizija N1. Lekari… »

Preminuo Rene iz serije "Alo, alo"

Danas 23.01.2017
Britanski glumac Gordon Kej, svetskoj publici poznat kao Rene iz kultne serije "Alo, alo", preminuo je u 75. godini života. Agent poznatog glumca potvrdio je za BBC da je Kej umro u kući u kojoj je živeo u ponedeljak ujutru. Gordon Kej rođen je 7… »

Haradinaj: Tači i Mustafa su "lutke Srbije"

Danas 23.01.2017
Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj ocenio je danas da su se predsednik i premijer Kosova, Hašim Tači i Isa Mustafa, pretvorili u "lutke Srbije" prihvatanjem poziva da 24. januara u Briselu razgovaraju sa najvišim predstavnicima… »

Brnabić: Volela bih da Vučić ostane premijer

Danas 23.01.2017
Ana Brnabić je gostujući u Novom danu na TV N1 izjavila da je "apsolutno za to" da su SNS i Aleksandar Vučić u poslednje dve tri godine uradili dobre stvari i da su doneti zakoni koji proteklih 20 godina nisu doneti. Govoreći o mogućoj kandidaturi… »

Pak: Nije tačno da Nikolić ucenjuje Vučića

Danas 23.01.2017
Nezvanično se spekuliše da bi Nikolić mogao od Vučića da traži da mu "vrati stranku" Nije tačno da predsednik države Tomislav Nikolić ucenjuje premijera i lidera SNS Aleksandra Vučića oko predsedničke kandidature, kaže za Danas Stanislava… »