Izvor: Dojče vele arhiva vesti 23.01.2017

Haradinaj bliži Hagu nego Beogradu?

Dojče vele 23.01.2017
Sve se glasnije čuje da bi Ramuš Haradinaj iz Francuske mogao da bude izručen Specijalnom sudu za zločine OVK. Rukovodilac srpskog Tužilaštva za ratne zločine Milan Petrović je za DW potvrdio da postoji ta mogućnost. Dokumentacija je prosleđena… »

Ka poboljšanju šizofrenih odnosa

Dojče vele 23.01.2017
Dolazak premijera BiH Denisa Zvizdića u Beograd prilika je za popravljanje odnosa dve zemlje, smatraju analitičari sa kojima je razgovarao DW. Upozoravaju da je krajnje vreme da se sa prigodnih reči pređe na dela. Predsedavajući Saveta ministara BiH… »

„Beogradu ću uvek biti kriv“

Dojče vele 23.01.2017
„Poternica za mnom je još jedna igra Beograda, gde je očigledno oživeo duh Miloševića“, kaže Ramuš Haradinaj u ekskluzivnom intervjuu za DW u Strazburu. Smatra da neće završiti ni u Beogradu, ni u Hagu. DW: Gospodine Haradinaj, francuske… »

Borba dve Amerike

Dojče vele 23.01.2017
Demonstracije u Vašingtonu pokazuju da je zemlja podeljena po novoj liniji: Trampova Amerika protiv ne-Trampove Amerike, piše nemačka štampa. Neki listovi analiziraju kakve veze ima Tramp sa uspesima populista u Evropi. Lajpciger folkscajtung… »

„Influenseri“ – prostitutke društvenih mreža?

Dojče vele 23.01.2017
Kompanije sve više koriste osobe „uticajne“ na društvenim mrežama kako bi plasirali svoje proizvode i usmerili potrošačke navike mladih u svoju korist. To je skrivena reklama koju zakon zapravo zabranjuje. Pločice na trbuhu, izazovna… »

Ko sa kim o čemu?

Dojče vele 23.01.2017
U glavnom gradu Kazahstana počinju razgovori o budućnosti Sirije pod patronatom Rusije, Turske i Irana. Posle trzavica oko liste učesnika, sada nije jasno o čemu će se uopšte razgovarati. No ima i razloga za optimizam. Novinaru je potrebna jedna… »

„Tramp veruje sebi i porodici“

Dojče vele 23.01.2017
Novi američki predsednik sebe smatra uspešnim mužem i ocem, kaže njegova biografkinja Gvenda Bler u intervjuu za DW. „Porodicu vidi kao neku vrstu osnovne ćelije, a svi ostali su autsajderi.“. DW: Porodica igra veoma važnu ulogu za predsednika… »

Erdogan želi neupućene građane

Dojče vele 23.01.2017
Turski parlament utro je put ustavnoj reformi koja bi predsedniku Erdoganu dala ogromnu moć. Konačnu reč daće građani. Seda Serdar, urednica redakcije DW na turskom, smatra da su građani o reformi površno informisani. Ustavne promene žestoko će… »