Izvor: EurActiv arhiva vesti 23.01.2017

EU: Učešće predsednika i premijera potvrđuje perspektivu briselskog dijaloga

EurActiv 23.01.2017
Evropska unija očekuje "što je moguće bolji" nastavak dijaloga Beograda i Prištine, imajući u vidu da su obe strane, i Kosovo i Srbija, odlučile da u Brisel pošalju i predsednika i premijera, rekla je 23. januara agenciji Beta portparolka visoke… »

Mekšejn: Moguć sukob na Balkanu ako Putin traži Trampovu podršku za Srbiju

EurActiv 23.01.2017
Zapadni Balkan mogao bi da se vrati otvorenim sukobima ako bi ruski predsednik Vladimir Putin od američkog predsednika Donalda Trampa zatražio podršku za Srbiju, izjavio je bivši britanski državni sekretar za Evropu Denis Mekšejn. Mekšejn je u… »

Autsajder Amon bolji od Valsa na izborima socijalista

EurActiv 23.01.2017
Nakon što je dobio prvu rundu na primarnim izborima za kandidata francuskih socijalista na predsedničkim izborima, "autsajder" sa levice Benoa Amon 29. januara će "ukrstiti koplje" sa bivšim francuskim premijerom Manuelom Valsom. Bivši ministar… »

Počinje Festival evropskog filma u Beogradu

EurActiv 23.01.2017
Festival evropskog filma biće otvoren 23. januara, u 18.00 u prostorijama EU Info centra u Beogradu (Kralja Milana 7). Do 30. januara publika će videti savremena filmska ostvarenja iz 15 zemalja starog kontinenta. Festival će otvoriti austrijski film… »

Irska najviše veruje u EU

EurActiv 23.01.2017
Irska je članica EU koja je najviše za Uniju i njeni građani su najveći optimisti oko budućnosti svoje zemlje, kao i bloka. Istovremeno bi većina u Velikoj Britaniji, da može, ovaj put glasala da ostanu u EU. Na pitanje kako bi se izjasnili na… »